Robotgressklippere med ny banebrytende teknologi

Nå kan du dele plenen inn i soner slik at roboten klipper mer eller mindre i utvalgte

ny robotgressklipper

Med en robotgressklipper kan du spare deg mye arbeid, og nå blir de enda smartere. En helt ny teknologi gjør det mulig å dele plenen din inn i flere klippeområder. Dette lar deg justere klippingen for hvert område.

Du kan for eksempel stille inn gressklipperen til å klippe oftere der solen skinner, og mindre i de områdene hvor det er skygge. Du kan også droppe et helt område hvis du for eksempel akkurat har sådd nytt gress eller ønsker å ha en vill hage noen steder, som er en fordel for insekter og planteliv.

Du styrer det hele via en app der du kan se et virtuelt kart over plenen din.

Teknologien er foreløpig kun tilgjengelig for utvalgte robotgressklippere fra Stiga, Husqvarna og Gardene.

Foto: Stiga

Disse robotgressklippere har teknologien:

Stiga A fra Stiga

De kabelfrie robotgressklipperene har en virtuell, GPS-basert klippegrense, noe sombetyr at ingenfysisk installasjon av grensekabel er nødvendig. Siden klippegrensen er virtuell er det også enkelt åjustere grensene ved endringer i hagen, for eksempel om du vil gjøre plass til en grill.

Automower fra Husqvarna

Med Automower kan du stille inn forskjellige klippetider og lengder for hver sone. På den måten kan du la gress og markblomster vokse i utvalgte områder, og du kan justere instillingene i skyggefulle områder av plenen som skal klippes sjeldnere.

SILENO fra GARDENA

Med Sileno kan du også helt utelukke et område fra klipping dersom du har sådd nytt gress eller ønsker at noe av plenen er vill.