Med denne kabelfrie robotgressklipperen blir hagearbeidet en lek

Ved hjelp av en ny teknologi presenterer STIGA nye kabelfrie robotgressklippere. En ny generasjon robotgressklippere som gjør gressklippingen til en lek.

STIGAs nye kabelfrie robotgressklippere er utviklet og designet av ingeniører, som med sine grønne fingre utfordrer og endrer dagens hagemaskiner. De nye robotgressklipperene baner vei for en kabelfri generasjon gressklippere og er den første som kombinerer GPS med STIGAs patenterte AGSteknologi (Active Guidance System). En teknologi som med et stabilt signal forhindrer uventede klippestopp og gir en jevn, sunn plen.

Få vakker plen, helt uten tilsyn

«Dagene da en vakker, velpleid gressplen krevde timer med manuelt arbeid, og robotgressklipperenmåtte følges nøye med, er nå historie. Våre ingeniører har utviklet en serie kabelfrie robotgressklippere med banebrytende teknologi som tar vare på plenen din helt på egenhånd» sier Fabio Banin, STIGAs plenekspert.

Robotgressklipperens pålitelige dekning og signal gjør at den alltid har tilgang til informasjonen den trenger. Fra å forstå hvor den skal klippe til hvor ofte og hvordan den navigere rundt hindringer i hagen. Det er den første robotgressklipperen som kan klippe uten tilsyn, hvor eieren kan føle seg trygg med et feilfritt resultat og en grønn, vakker gressplen.

Foto: Stiga

Forbedret teknologi

Interessen for robotgressklippere har økt betraktelig de siste årene. Tidligere modeller har hatt problemer med GPS-tilkobling, lite fleksible grensekabler og blokkerte radiosignaler som har ført til uklippede og overklippede områder, eller uventede stopp underveis.

Med sin nye teknologi lærer og memorer gressklipperen hagens utforming, og bruker informasjonen til å planlegge den mest effektive klipperuten. Den forutser nøyaktig hvor og når den skal klippe, slik at den kan ta vare på gressplenen på best mulig måte. Med en stabil tilkobling klippes alle soner regelmessig og nøyaktig, slik at ingen områder blir uklippet eller overklippet.

Enkel manøvrering fra mobilen

De nye robotgressklipperene har en virtuell, GPS-basert klippegrense, noe som betyr at ingen fysisk installasjon av grensekabel er nødvendig. Siden klippegrensen er virtuell er det også enkelt å justere grensene ved endringer i hagen, for eksempel om du vil gjøre plass til en grill. Den gjenkjenner elementer i hagen og tilpasser seg hagens vegetasjon.

Med en helt egen app får du full kontroll over alt fra installasjon til endringer og status. Gjennom appen kan eiere også administrere installasjon, oppsett, soneinndeling, klippemønstre, justering av klippehøyde, varsling om hindringer – alt med bare noen få klikk.

Informasjonen i artikkelen er hentet fra en pressemelding utsendt av Stiga