En stille stund i hagen

Hagearbeid behøver ikke medføre motorstøy og sure blikk fra naboer som vil ha en rolig stund på terrassen. Velg batteridrevne alterantiver.

På fridager i sommerhalvåret er mange nabolag en ren kakofoni av konkurrende motorlyder idet gressplener skal klippes og hekker må trimmes. Ofte vil en nabos behov for hagearbeid gå på bekostning av en annen nabos ønske om en fredelig stund på terrassen.

Slik behøver det ikke være. Ved å velge batteridrevne hagemaskiner, kan du både bevare nabolagsfreden og miljøet.

Det finnes allerede en rekke elektriske gressklippere på markedet, og denne våren kommer det flere nye modeller. Disse kan du lese mer om i artikkele Vårens gressklippernyheter. I tillegg presenterer Stiga flere batteridrevne alternativer for deg som skal trenger nye hagemaskiner i år.

Trimmer
I tillegg til en gressklipper, opplever mange at det er behov for en trimmer som kan få orden på rabattkanter og mindre gressflater. Til disse har Stiga utviklet trimmeren SGT 2220, som takket være batterier jobber i det stille. Selv om trimmeren er batteridrevet, veier den ikke mer en snaue to kilo.

Trimmer: Stiga SGT 2220

Fordelen med Stigas systemer, er at batteriet er utbyttbart og kan benyttes i flere maskiner. For eksempel passer dette batteriet i hekksaksen vi omtaler nedenfor. Batteriet har en ladetid på tre til fem timer.

Veiledende pris: 1350,-

Hekksaks
For noen er plenen den som krever mest tid i hagen, for andre er det busker og hekker som må klippes og beskjæres. Hvis du befinner deg i den sistenevnte kategorien, er Stigas SHT 4620 hekksak verdt å ta en titt på. Hekksaksen har et dobbeltsidig sverd på 46 centimeter.

Hekksaks: Stiga SHT 4620

Som trimmeren er også denne batteridrevet, og du kan bruke batteriet både i hekksaksen og i trimmeren. Og siden hekksaken er batteridrevet, kan du klippe hekken enten det er tidlig morgen eller sene kvelden uten å forstyrre naboen.

Veiledende pris:  1500,-

Hagetraktor
Stiga har lansert en batteridrevet sittegressklipper som vi omtaler i artikkelen Vårens gressklippernyheter. Men de stopper ikke med det. I år kommer de også med en batteridrevet hagetraktor med batteritid på over en time. Hagetraktoren er ideell for deg med stor hage, og med hagetraktoren kan du både klippe sommergresset og samle høstløvet uten å slite deg ut eller plage naboen med støy.

Hagetraktor: Stiga Estate Mirage 5.0

Som med sittegressklipperen, vil også batteriet i hagetraktoren lades når du bremser, takket være en generator i bremsesystemet. Et display i instrumentpanelet gir deg hele tiden en oversikt over batterinivået slik at du slipper ubehagelige overraskelser. Hagetraktoren har en 260-liters oppsamler og en bakutkastfunksjon.

Veiledende pris: 55 000 ,-