5 tips: Slik sørger du for at din robotgressklipper ikke skader pinnsvin

Er du også en av de som frykter at du en morgen vil finne et lite, skadet dyr på plenen etter at robotgressklipperen har tatt seg en tur? Her gir vi deg fem gode tips for hvordan du kan unngå at gressklipperen de små hagevennene. 

1. La robotgressklipperen kjøre på dagtid

Det er mange som lar sin robotgressklipper kjøre om natten, men da øker du risikoen for å skade de små pinnsvinene. 

– Vi anbefaler alltid at robotgressklipperne kjører fra morgenen, når gresset begynner å bli tørt, til tidlig kveld. Skru den på etter klokka 9.30 og la den klippe plenen frem til det begynner å skumre – men ikke lengre. På denne måten bevarer du også både din egen og naboenes nattesøvn samtidig som du reduserer risikoen for å treffe dyrene som er på plenen om natten.

2. Kjøp riktig gressklipper til din plen

Den grunnleggende regelen er at robotgressklipperen skal kjøre på plenen din på dagtid – i en periode hvor du ikke selv er på plenen. Hvis hagen din er såpass stor at du er nødt til å klippe den om natten, kan det hende du skal vurdere om du har riktig gressklipper til ditt behov. Hvis du har spart og kjøpt en litt for liten maskin, vil du merke det på plenen din. 

3. Kjøp en robotgressklipper som er i samsvar med europeiske standarder

Det er utviklet en rekke vanlige europeiske sikkerhetsstandarder for robotgressklippere, noe som blant annet betyr at gressklipperen stopper hvis den støter på et hinder eller hvis den løftes eller vippes på ryggen. Disse standardene sikrer at både mennesker og dyr ikke blir skadet. Du kan se om roboten din oppfyller kravene ved å se om den har CE-merket.

4. Senk klippehøyden om sommeren

I sommermånedene kan du gjøre en ting til for å forsikre deg om at ingen dyr kan komme under maskinen din. Du kan nemlig senke høyden på gressklipperen. 

– Senker du klippehøyden, er det enda vanskeligere for et lite dyr å komme seg under gressklipperen og dermed bli skadet.

5. Bygg et kantgjerde

Hvis du vil være absolutt på den sikre siden, kan du bygge et lite kantgjerde rundt plenen din og dermed sørge for at de små pinnsvinene ikke kommer inn på plenen i det hele tatt.

Kilde: idenyt.dk