Gressklipper

Alt om gressklipper og plenklipper: elektrisk klipper, robotgressklipper, bensinklipper, sittegressklipper

En god plenklipper er viktig for å oppnå en velstelt plen. Hva slags gressklipper du skal velge er avhengig av hvor stort areal du skal klippe og hvor mye du vil legge i en plenklipper. Her får du tips og råd om ulike typer klippere og vedlikehold av maskinene.

Les mer

Forskjellige typer gressklippere og plenklippere

* En elektrisk gressklipper med ledning er miljøvennlig. En slik klipper er ikke er like sterk som en bensinklipper. Den er også mindre fleksibel. En elektrisk gressklipper fungerer imidlertid godt til små plener.

* Bensinklippere er det mest vanlige, og har alltid motorisert klippeaggregat. Fordelen er at du slipper å drasse rundt på ledning. Finnes både med og uten motorisert fremdrift og med og uten elektrisk start.

* Batteriklippere har mange av de samme egenskapene som klippere med ledning, men har batteri som energikilde.

* Svevegressklipperen svever på en luftpute. Den samler ikke opp gresset, men tilbyr en enkel og rask måte å klippe det på.

* Med en robotgressklipper slipper du å klippe gresset selv, og roboten gjør jobben når det passer for deg.

* Plentraktor, også kjent som hagetraktor, er en sitteklipper. Her sitter klippeaggregatet mellom forhjulene og bakhjulene. Plentraktorer finnes også med bakutkast, sideutkast og bioklipp.

* Frontridere (rider) er sammen med plentraktor et godt valg for store arealer. Klippeaggregatet sitter foran forhjulene.  Enkelte kan også brukes til snømåking og snøfresing.

Plenklipper med oppsamler, sideutkast eller bioklipp

Det er hovedsaklig tre metoder for oppsamling og kutting av gress.

Oppsamler: En gressklipper med oppsamler samler gresset i en beholder bak på klipperen. Du slipper å rake, og plenen holdes ryddig og pen.

Sideutkast: En maskin med sideutkast kaster gresset utover plenen igjen, og du må rake for å få et pent resultat.

Bioklipp: Med en bioklipper slipper du ha en kompostbinge eller annet oppsamlingssted for gresset. Bioklipperen finbakker gresset slik at det legger seg som gjødsel på plenen.