Gressklipper

Alt om gressklipper og plenklipper: elektrisk klipper, robotgressklipper, bensinklipper, sittegressklipper

En god plenklipper er viktig for å oppnå en velstelt plen. Hva slags gressklipper du skal velge er avhengig av hvor stort areal du skal klippe og hvor mye du vil legge i en plenklipper. Her får du tips og råd om ulike typer klippere og vedlikehold av maskinene.

Les mer

Forskjellige typer gressklippere og plenklippere

* En elektrisk gressklipper med ledning er miljøvennlig. En slik klipper er ikke er like sterk som en bensinklipper. Den er også mindre fleksibel. En elektrisk gressklipper fungerer imidlertid godt til små plener.

* Bensinklippere er det mest vanlige, og har alltid motorisert klippeaggregat. Fordelen er at du slipper å drasse rundt på ledning. Finnes både med og uten motorisert fremdrift og med og uten elektrisk start.

* Batteriklippere har mange av de samme egenskapene som klippere med ledning, men har batteri som energikilde.

* Svevegressklipperen svever på en luftpute. Den samler ikke opp gresset, men tilbyr en enkel og rask måte å klippe det på.

* Med en robotgressklipper slipper du å klippe gresset selv, og roboten gjør jobben når det passer for deg.

* Plentraktor, også kjent som hagetraktor, er en sitteklipper. Her sitter klippeaggregatet mellom forhjulene og bakhjulene. Plentraktorer finnes også med bakutkast, sideutkast og bioklipp.

* Frontridere (rider) er sammen med plentraktor et godt valg for store arealer. Klippeaggregatet sitter foran forhjulene.  Enkelte kan også brukes til snømåking og snøfresing.

Plenklipper med oppsamler, sideutkast eller bioklipp

Det er hovedsaklig tre metoder for oppsamling og kutting av gress.

Oppsamler: En gressklipper med oppsamler samler gresset i en beholder bak på klipperen. Du slipper å rake, og plenen holdes ryddig og pen.

Sideutkast: En maskin med sideutkast kaster gresset utover plenen igjen, og du må rake for å få et pent resultat.

Bioklipp: Med en bioklipper slipper du ha en kompostbinge eller annet oppsamlingssted for gresset. Bioklipperen finbakker gresset slik at det legger seg som gjødsel på plenen.

7 ting du MÅ vite før du kjøper en robotgressklipper

7 ting du MÅ vite før du kjøper en robotgressklipper

En robotgressklipper kan være en stor glede, men det er viktig å finne en maskin som passer deg og hagen din. Her er syv ting du bør vite før du investerer i en robotgressklipper.

Slik finner du en robotgressklipper som passer til DINE behov

Slik finner du en robotgressklipper som passer til DINE behov

Lettvinthet, farvel til mose og store miljøfordeler har ført til at salget av robotgressklippere har steget de siste årene. Men risikoen for feilkjøp har også vokset, advarer ekspert. Her er fem tips når du skal kjøpe en robotgressklipper.

5 tips: Slik sørger du for at din robotgressklipper ikke skader pinnsvin

5 tips: Slik sørger du for at din robotgressklipper ikke skader pinnsvin

Er du også en av de som frykter at du en morgen vil finne et lite, skadet dyr på plenen etter at robotgressklipperen har tatt seg en tur? Her gir vi deg fem gode tips for hvordan du kan unngå at gressklipperen de små hagevennene. 

Test av 8 oppladbare gressklippere
Nå er litiumionbatterier blitt så gode, at det faktisk er morsomt å slå gresset med en batteriklipper.

Test av 8 oppladbare gressklippere

Oppladbare gressklippere har mange fordeler. De er nesten lydløse, du snubler ikke i ledningen – eller klipper den av. Du skal ikke fylle på bensin, og de lukter ikke. Ulempen er at den må lades opp og har begrenset driftstid på en opplading. I denne testen kan du lese mer om hvor langt utviklingen er…

Hvorfor velge en robotgressklipper?

Hvorfor velge en robotgressklipper?

Det er flere grunner til å velge robotgressklippere og de er ikke kun for de eldre eller de med flere mål tomt - les hvorfor! 

Test av gressklippere: hvilket merke er best?

Test av gressklippere: hvilket merke er best?

Hvilke gressklippermerker gjør det best i test? Her er svaret, takket være Forbrukerrådet og  det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön. 

3 gressklippere

3 gressklippere

Et godt tips er å ta gressklipperen og kjøre en siste runde over alt løvet som ligger på plenen. De oppklipte løvene er bra for gressmattens vinterdvale. Hvis jeg skulle kjøpt meg ny gressklipper, ville jeg valgt en av de følgende ...

Populært å klippe plenen helt uten anstrengelser

Populært å klippe plenen helt uten anstrengelser

Helt siden 1995 har robotgressklippere vært å finne på det norske markedet. I dag er de å se i hager over hele landet, men hvorfor er de så populære? Vi har spurt de største leverandørene.