ANNONSØRINNHOLD

Finner roen i drivhuset

Da handyman og TV-personlighet, Rune Haraldsen, fikk egen hage, var han ikke i tvil om at han skulle gå til anskaffelse av et drivhus fra Willab Garden. 

Robust og multifunksjonelt drivhus
– Jeg er født og oppvokst på landet, på Vestfossen. Følte meg veldig hjemme da jeg fikk enebolig med tre epletrær og hele den pakka der, sier Rune Haraldsen.

I villaen på Nordstrand er det Rune som har ansvaret for hagen, mens kona styrer alt innenfor husets fire vegger.

 – Vi blander oss ikke så mye inn i hverandres greier. Da jeg sa jeg ville ha et drivhus, kom det ikke så mange innvendinger, sier Rune.

Gleden over å se at det spirer

Han er egentlig utdannet eiendomsmegler, og jobbet som det i fire år, før han gikk over til å kjøpe og selge egne eiendommer. Det var da han begynte å pusse opp og oppdaget hvor gøy han syntes det var. Etter det har han dukket opp på TV i ulike serier, senest som programleder for TVNorge-serien “Oppussing på en dag.” Nå om dagen er han fullt engasjert i sin nyåpnede butikk på Alnabru, som han proklamerer er Skandinavias største butikk for mikrosement.

– Folk spør meg hvorfor jeg vil ha et drivhus. Bare her i butikken har vi fjorten forskjellige planter. Når du har drivhus, har du et eget rom for levende ting.

 Han mimrer tilbake til barndommen og sier at drivhus er noe som henger sammen med moren.

 – Mamma hadde drivhus. Jeg husker hvordan hun puslet og stelte med det. Alle plantene, luktene, atmosfæren. Det gir en veldig ro å gå inn i et drivhus. For meg er det nesten som terapi.

En spire

Han forteller at det er noe helt spesielt å legge et frø ned i jorda og se at det vokser opp til noe du faktisk kan spise.

– Det å ha ansvar for et lite frø. Du må ta vare på det, kan ikke bare dra fra det på ferie. Det er nesten som å ha en liten hund, ler han.

 Passer han ikke på frøene, får han dessuten kjeft av døtrene på 2 og 8 år. De er ivrige gartnerlærlinger og gleder seg til at drivhuset kommer opp.

 Kvalitet gir trygghet

– Det finnes mange forskjellige drivhus på markedet, men jeg visste at jeg ville ha et som hadde god kvalitet. Tenker på de to døtrene mine. Vil ikke risikere å ha noe som detter ned. Det er det verdt å betale litt ekstra for, sier han alvorlig.

Han spottet seg ut drivhuset Green Room Square, fra Willab Garden på nettet og la inn en bestilling.

– En dag jeg kom hjem fra jobb, stod det plutselig en stabel med flate pakker i hagen. Det var utrolig effektivt levert.

Green Room Square er et av Willab Gardens mest hardføre drivhus, som tåler opptil 32,7 m/s vindstyrke. Det kommer med en egen stormgaranti på 5 år, i tillegg til Willab Gardens 12-årige drivhusgaranti.

– Drivhuset kommer som et stort byggesett. Du kan se kvaliteten i det du åpner pakken. Listene mellom glassrutene er laget av aluminium, med tett gummiforing. Ikke bare kommer huset til å tåle den heftigste stormen, her vil det ikke begynne å dryppe inn, uansett hvor mye det regner.

Se hagestueguiden her

Viktig å planlegge

Rune har regnet seg frem til at det ikke vil ta mer enn en helg å sette det opp.

– Alle trinnene er nummeret. Det viktigste er å sette seg inn i hvordan du skal gå frem, før du begynner. Planleggingsfasen er det kjedeligste, men det absolutt viktigste. Skap deg et godt og stabilt fundament å stå på, og så planlegg, formaner han.

Rune har begynt å klargjøre en plass i det ene hjørnet av hagen, lengst bort fra huset. Der blir det ikke stående i veien for fotballspilling og andre aktiviteter. Det betryggende er at drivhuset har 4 millimeter tykke sikkerhetsglass, som vil tåle et treff av en fotball på avveie.

– Det kommer med fundament i pakken, som gjør at du kan plassere huset uansett underlag. Sokkelen er malt i samme farge som aluminiumsprofilene. Alt du trenger følger med, fra sugekopper til å støtte opp glassene med, til nedstøpningsjern for å legge fundament. Ganske genialt.

Les mer om montering her

Multifunksjon

Green Room Square er kvadratisk, med valmet tak, som gjør at det nesten ser ut som en liten paviljong. Rune planlegger å ha både bord og stoler der inne, ved siden av planter. Han legger til at formen gjør at det også egner seg godt som bod vinterstid, der han kan rulle inn gressklipperen og annet hageutstyr.

– Halvparten drivhus og resten vinterhage, det blir perfekt. Skal jo ikke fø hele Nordstrand med grønnsaker heller, kommer det med en liten latter.