ANNONSØRINNHOLD

Tips til dyrking i drivhus

Rebecca Strömblad fra Willab Garden forteller deg hvordan du enkelt skal komme i gang med dyrkingen i drivhuset og hva det er viktig å huske på.

  • Det høres ut som en drøm å bare kunne stikke ut i hagen og plukke alt du trenger til salaten. Med eget drivhus kan du være selvforsynt med grønnsaker gjennom hele sesongen, og nyte en jevn strøm av blomstring, fra tidlig vår til langt ut på høsten.
  • Det første du må tenke på når du skal velge deg planter, er hva slags klima det er der du bor, og så kjøpe frø som tåler det været. I Norge er det kjølig og plantene du velger må kunne tåle litt kulde, selv om de vil stå beskyttet bak glassvegger, sier den gartnerutdannede selgeren og bloggeren Rebecca Strömblad hos Willab Garden.

Finn det perfekte drivhus til deg hos Willab Garden.

SÅ INNE

Frøene må sås inne først, før de plantes ut. Ettersom det tar så mye som 8 uker fra du sår frøene, til for eksempel en tomatplante, til den kan plantes ut, er det viktig å ikke starte for sent.

  • Begynn gjerne å så frøene inne så tidlig som mulig, i februar/mars. Da er de klare til å plantes ut i april/mai, sier Rebecca.

Det er viktig å ikke plante ut før den siste frostnatten har vært. Selv om du har et drivhus beskytter det ikke plantene mot frost.

POTTER OG KRUKKER

Rebecca råder alltid til å plante i potter og krukker istedenfor å plante rett ned i bakken.

–Det gjør at du kan ta ut en plante, hvis den skulle få en sykdom, og på den måten unngå at den smitter de andre plantene dine, forklarer Rebecca.

Det gjør også at du kan ta plantene inn i huset, hvis det skulle komme en plutselig frostnatt.

LYS OG VARME

Tidlig på våren, og sent på høsten, kan nettene og dagene være ganske kjølige her i nord, selv om det ikke er frost.

  • Da kan du bare sette inn en varmeovn i drivhuset. Det skaper en jevnere temperatur for plantene i løpet av døgnet, sier Rebecca.

Det kan også kan være lurt å sette inn en lampe i de mørke periodene, for å sikre at plantene får nok lys.

AUTOMATISK TAKLUFTING

Når solen derimot står på, kan det nesten bli for varmt inne i drivhuset, og du må passe på å lufte.

  • Mitt råd er å få satt inn automatisk takvindu. Når det blir 25 grader inne i drivhuset, åpnes takluken automatisk. Det gjør underverker for plantene, sier Rebecca.

Det gjør også at du ikke trenger å følge med på været, og lure på om du må dra hjem fra jobben, for å lufte i drivhuset når gradene stiger. Luftingen skjer av seg selv.

ENKELT

Rebecca bekrefter at drivhuset forsyner henne med alle grønnsakene hun trenger gjennom hele sesongen.

  • Jeg har paprika, agurk, tomater, chili og masse annet helt ut til september, oktober, sier Rebecca og legger til at det krever veldig liten arbeidsinnsats å dyrke i drivhus.

– Med planter i krukker får du ikke ugress og trenger ikke bekymre deg for luking. Det eneste du trenger å gjøre er å vanne og gjødsle av og til.

REBECCAS 3 DYRKINGSTIPS

  • Så frø inne i februar/mars, plant ut i april/mai (etter siste frostnatt).
  • Plant i potter og krukker
  • Benytt automatisk taklufting

Instagram: @rebecca_stromblad

Finn det perfekte drivhuset til din hage hos Willab Garden.