Hvorfor blir bladene på plantene mine gule?

Gule blader på planter er et vanlig symptom på at planten er syk, men det finnes faktisk en måte for å komme problemet til livs. 

Når man går rundt i hagen og ser på alle de flotte plantene, er det selvfølgelig meningen at man skal hygge seg. Dessverre kan selv de grønneste fingre se rødt hvis ting ikke fungerer, og noe av det verste er å oppdage en skog av syke planter med gule blader.

Heldigvis finnes det noen ting du kan gjøre:

Problemer med bladlus

Blir bladene langsomt spist av bladlus? Bli kvitt problemet ved å spraye plantene med en hjemmelaget og organisk bladlusspray.

Oppskrift:

  • Fyll en vanlig spruteflaske 3/4 opp med vann
  • Tilsett en skvett biologisk nedbrytbart oppvaskmiddel
  • Ha oppi et par fedd hakket hvitløk i væsken
  • Rist det hele godt sammen og la det stå over natten.
  • Spray plantene og bladene der det er mye bladlus.
  • Husk også å spray under bladene. Det er her bladlusen foretrekker å sitte.

Blandingen av oppvaskmiddel og hvitløk fungerer godt fordi oppvaskmidlet dreper bladlusene, og hvitløken skremmer vekk nye bladlus.

For mye vann

Hvis du er for ivrig med å vanne plantene, så kan du faktisk risikere å drukne dem – og da vil bladene bli gule. Problemet kan også være at plantens jord ikke suger til seg vannet ordentlig. Da kan det hjelpe å plante den i ny jord, eller tilføre sand i jorden.

Manglende sollys

Får ikke plantene nok sollys, så kan bladene begynne å blekne. Flytt planten til et sted med mer sol, så forsvinner nok problemet.

Dehydrering

Hvis bladene ser tørre ut og knaser når du rører dem, så betyr det at planten er dehydrert. Sørg for å gi planten litt mer vann, så vil du se at friske blader vokser frem.
Meld deg på Vi i Villas nyhetsbrev her!