Dyrk gulrøtter – her er triksene for å lykkes!

Når skal man begynne å dyrke gulrøtter? Og går det å dyrke gulrøtter i drivbenk? Her er noen tips til deg som vil prøve å dyrke gulrøtter i år!

gulrøtter

Gulrøtter – den oransje rotfrukten som er god å spise som den er eller som passer utmerket å bruke som en ingrediens i matlagingen. Om du er inne på tanken om å dyrke noe i sommer, så er gulrøtter et hett tips, da rotfrukten er superenkel å dyrke og høstingen blir ofte stor! Og selvfølgelig er det ekstra godt å spise søte, hjemmedyrkede gulrøtter … Her er tipsene for å lykkes med dyrkingen!

Denne tiden bør du plante gulrotfrø

Når kan man begynne å dyrke gulrøtter? Jo, så snart frosten gir seg! Når jorden er tørr nok til å bearbeides kan du så gulrotfrø. I følge Plantasjen trenger gulrøtter en spiretemperatur rundt 9°C.

Dyrk gulrøtter – steg for steg

gulrøtter
Foto: Getty Images
  1. Har du tenkt på å dyrke utendørs? Start med å fjerne steiner og harde klumper i jorden.
  2. Velg et solrikt sted.
  3. Gjødsle gjerne jorden. Lag så rader i jorden hvor du skal sette frøene.
  4. Les på forpakningen til frøene. Som oftest skal du så gulrotfrø på ca 1 cm dypt og avstanden mellom frøene skal være ca 4-5 cm. Avstanden mellom radene skal være ca 30 cm.

Å dyrke gulrøtter i drivbenk

Trenden med å dyrke i drivbenk fortsetter! Men går det å dyrke gulrøtter i drivbenker? Ja, det går absolutt! Om du aldri har dyrket noe i drivbenk før? Uro deg ikke, vi har en artikkel hvor vi går gjennom hvordan du gjør det: