2 gode grunner til at du skal forkultivere georginene dine NÅ!

Nå er den perfekte tiden for å forkultivere georginer! Og det er flere gode grunner til at du burde forkultivere disse vakre blomstene. 

georginer

Et spørsmål som ofte blir stilt rundt disse tider i mars er hvorfor det er en fordel å forkultivere georginer. Lenger ned i artiklen vil du også kunne lære deg hvordan du gjør det!

Hvorfor er det en fordel å forkultivere georginer?

Det er hovedsakelig to gode grunner til at du burde starte å forkultivere de store og vakre blomstene allerede nå. 

Om man dyrker georginer, kan man velge å enten legge knollene direkte i jorden i mai eller å forkultivere dem i mars for så å plante dem ut i mai når risikoen for nattefrost er over. Fordelen med å forkultivere dem i mars fremfor i februar er at du slipper å bruke vekstlys. Tips: Plant dem i et sørvendt vindu, der er det mest lys!

Det er selvfølgelig litt mer jobb i å forkultivere georginer fremfor å plante dem direkte ut, men det har to store fordeler ved seg! 

Tidligere i blomst

Ved å forkultivere plantene vil man oppleve at georginer kommer ca. tre uker tidligere i blomst enn hva de ellers hadde gjort. Og hvem vil vel ikke ha større blomster over lengre tid?

Sneglers delikatesse

Den anre store fordelen er at georginer bedre klarer å motstå snegleangrep hvis de har litt størrelse når de først settes ut. Har man mange snegler i hagen er det likevel fortsatt behov for å lage en form for barriere – for georginer står høyt på sneglenes meny! 

Hvordan gjør jeg det?

Trykk på linken for å lære hvordan du forkultiverer georginer selv! Du vil få en grundig gjennomgang av alt du trenger å vite.

Kilde: Hageglede