Dyrking og planting

Dyrking og planting – få hagen til å blomstre

En blomstrende og velduftende hage, med mye dyrket frukt og grønnsaker, er noe mange drømmer om. Her finner du mange tips og råd om dyrking, høsting, planting og stell.

Les mer

Dyrke selv

Litt usikker på hva du kan dyrke i hagen din? Vi gir deg masse inspirasjon! Reddik, poteter og tomater er klassikere, men hva med ingefær eller squash? Her finner du konkrete plante- og stellråd.

Å velge hvilken eplesort å plante er kanskje heller ikke opplagt. Det finnes mange forskjellige varianter, med ulik smak og modningstid. Vil du ha sure eller søte epler? Sommerepler eller høstepler? Vi veileder deg til det riktige valget.

Dyrking og planting hele året

Er du usikker på når det virkelig er på tide å høste og plante forskjellige frukter og grønnsaker? Hageeksperten vår gir deg svar på hva du kan gjøre i hagen, måned for måned, året rundt.

Hekker og busker

Skal du plante busker eller hekk, kanskje til og med en tujahekk, men vet ikke helt hvordan du skal gå frem? Når er den beste tiden å plante, og hva er den beste planten for hekk? Vi gir deg råd og viser deg hvordan du gjør det, steg for steg.

Plante blomster

Rhododendron, magnolia og syriner. Vakre navn på vakre blomster. Roser i hagen er fantastiske. Her finner du tips til planting og stell.

Tenker du på hvordan du skal plante peonen riktig slik at den vil leve lenge? Vi gir deg svaret.

Klima- og herdighetssoner

Tenker du på om du egentlig kan plante de nye plantene dine i hagen? Er det riktig herdighetssone? Og hva betyr egentlig det? Du finner svarene her.

Ønsker du å plante på steder som kanskje ikke er optimale for plantene? Hvor det kan være skyggefullt, vindfullt eller steinete? Vi gir deg den fulle oversikten du trenger over de forskjellige klimasonene i Norge.

Grønne tomater – dette kan de brukes til!
grønne tomater

Grønne tomater – dette kan de brukes til!

Hva skal man gjøre med alle de grønne og umodne tomatene på høsten? Er det smaksopplevelsen du går etter? Gå for grønne tomater i maten! Få gode oppskrifter på stekte og syltede grønne tomater her. 

Få eksotisk frukt til å spire i vinduskarmen
eksotisk frukt til å spire

Få eksotisk frukt til å spire i vinduskarmen

Å dyrke egne planter krever tålmodighet, lys og regelmessig vanning. Men, hjemmedyrket frukt vil alltid smake bedre enn den du kjøper, og du vil garantert imponere de rundt deg!

Kan jeg bruke gamle frø?
test gamle frø med spiretest

Kan jeg bruke gamle frø?

Hvordan vet man om gamle frø – både grønnsaksfrø og blomsterfrø – fortsatt kan brukes? Det gir vi deg svaret på her. 

Gi frøene et kuldesjokk i februar før de skal spire
forspiring av frø hjemme

Gi frøene et kuldesjokk i februar før de skal spire

De tidlige frøene burde du så allerede i februar, da det tar en stund å vekke dem fra vinterdvalen. Noen frø trenger kulde i en viss periode for å kunne spire. Dette er en smart mekanisme som sikrer at de ikke spirer midt på vinteren.

Slik lykkes du med kjøkkenhagen

Slik lykkes du med kjøkkenhagen

Miljøvennlig og nærdyrket - sommerens første grønnsaker fra egen avling. Her kommer våre beste tips for å lykkes med kjøkkenhagen i sommer.