Slik holder du temperaturen nede i drivhuset

Drivhuset kan faktisk bli for varmt for noen planter.

For varmt i drivhuset

Selv om drivhuset er et godt sted for varmekrevende planter, kan sommeren faktisk gjøre det for varmt for dem. Så på sommeren er det viktig at man passer på å holde temperaturen nede uten at det går utover lysmengden.

Skyggenett eller skyggepasta

Et eksempel på plante som trives i drivhuset et tomatplanten, men tomater liker ikke sterk direkte sol. En effektiv metode for å holde temperaturen på et tålelig nivå når sommersolen skinner er med skygge. Det kan være i form av et skyggenett eller en spesiell skyggepasta, som enkelt kan vaskes av med vann senere på sesongen. 

Hva er skyggepasta?

Skyggepasta er en kalkholdig masse som “males” på utsiden av drivhusets vinduer med en pensel eller malerull. Pastaen beskytter mot sterkt sollys, på samme måte som den bidrar til å holde en stabil temperatur i drivhuset. 

varmt i drivhuset vanne i drivhus
Foto: Getty Images

God utlufting

En annen viktig ting i sommer-drivhuset er ventilasjon. Det er optimalt med automatiske vinduer som automatisk åpner når temperaturen i drivhuset stiger. Ellers er det bare å gjøre det manuelt. 

Dusj plantene

Hvis det er veldig varmt en dag, slik at plantene sliter selv med skygge og luft, kan du gi plantene, jorda og drivhusjorden en real dusj. Det fører til at temperaturen synker midlertidig, men effekten er ikke langvarig. Dersom du velger å gi plantene en dusj bør du bruke lunkent vann, ellers kan de få et kuldesjokk.