ANNONSØRINNHOLD

Drivhuset på nordstrand

Hele Norges handyman Rune Haraldsen har vært og besøkt Norges mest imponerende Garden Living showroom på over 2500 m2 rett utenfor Drammen.

Willab Garden Drivhus

-Drømmen om drivhus i hagen har jeg hatt lenge, og når vi kjøpte huset på Nordstrand var et av kriteriene at hagen var stor nok for et deilig drivhus, forteller Rune Haraldsen. 

Han er vokst opp med en mor og en farfar som begge dyrket grønnsaker og urter i egen hage, og forteller at han har fått det inn med morsmelken at selvdyrket er veldyrket. 

-Med tre barn har jeg lyst til å prøve å gi dem de samme gode minnene. Det å dyrke og få noe til å gro gir en god følelse. Det er inkluderende og gir forståelse av at det tar både tid, arbeid og omsorg. Samtidig som det er bærekraftig, sier Rune. 

Valget gikk til det vakre Square Green Room som inngår i Willab Gardens eget sortiment av stormsikre og ekstra hardføre drivhus. Den gode kvaliteten og ikke minst formen og takhøyden var avgjørende for valget. Familien elsker de doble dørene og de kraftige håndtakene som kan låses.

-Når vi nå endelig har fått reist dette vakre drivhuset kjenner jeg at barndomsminnene kommer tilbake. I hele sommer har vi spist selvdyrkede tomater og jordbær, chilli og også et par sitroner har vi klart å dyrke frem. Det er så gøy, sier Rune oppglødd.

Drivhuset kom lett levert med gode tegninger og forklaringer. 

-Jobben med å få drivhuset opp var gjort i en fei. Både kona og jeg var ivrige etter å få det ferdig og vi satt det opp sammen. Arbeidsfordelingen ga seg selv, hun står for interiøret og jeg tok de tyngste løftene, ler han. 

-Vi valgte å dele det opp innvendig, hvor ⅓ er grønnsaker og urter, og selvfølgelig dyrker vi de samme urtene som farfar gjorde i sin tid. De resterende ⅔ er til hageredskap og hagemøbler, sier Rune.

Hele gulvet er lagt i mikrosement som føles organisk og gir det helt riktige inntrykket. Det er også veldig lett å holde rent. 

-Med andre ord er drivhuset ikke bare et drivhus, men et av våre favoritt rom hvor vi kobler ut omverden og er inne i vår egen lille oase, hvor sommersesongen begynner veldig tidlig og varer langt ut i oktober. Ja, rett og slett en egen bolig i kvalitetsglass, avslutter Rune og smiler sitt mest sjarmerende smil.