Drivhus med sjel

Gamle vinduer og god hjelp av snekkerkyndig samboer og nærmeste familie ga Heidi drivhuset hun drømte om.

drivhus gjør det selv

Heidi Stokke Paulsen hadde lenge drømt om å bygge et “vintage” drivhus. Men ventetiden var lang, før det plutselig dukket opp en del gamle vinduer som passet til formålet. Hva med å bygge sitt eget drivhus ut av gamle og bærekraftige materialer?

– En venninne rev det gamle huset sitt da de hadde bygd nytt og der var det en innebygd veranda med flere vindusfag med smårutete vinduer, samt flere store fag som var inndelt i tre ruter, forteller Heidi Stokke Paulsen.


Vegard Sæter, en fornøyd hobbysnekker prøver ut vinkelen på takkonstruksjonen.

Drivhuset tegnet hun etter hvor mange vinduer de hadde til rådighet. Samboeren, Vegard Sæter sto for det meste av snekringen, imponerende da dette var hans første snekkerjobb. De fikk kun et vindu til overs, så antallet stemte bra med størrelsen de ønsket.

Ekstra koselig med en platting foran drivhuset. Her er det godt å sitte ned og slappe av.

De valgte å lage fundamentet av brukte telefonstolper. De leier huset de nå bor i og har da mulighet til enklere transportere sitt hjemmelagde drivhus uten å etterlate seg spor etter en stygg grunnmur, når de en gang kjøper eget hus.

Da de brukte gamle vinduer valgte de også å bruke tre i selve konstruksjonen.

–Plutselig en dag dukket det også opp en nydelig, gammel dør i heltre som passet perfekt inn, sier Heidi. 

Den gamle, rustikke fjøsdøra passet perfekt.

Denne krevde i likhet med vinduene en del skraping, pussing og vedlikehold. Døren ble lakkert i en gråtone, den var rustrød fra før og vil trenge et strøk til. Vi fikk god hjelp av nærmeste familie til skrape og malejobben.

Ikke noe smaker så godt som selvdyrkede grønnsaker og Heidi dyrker bl.a. forskjellige sorter tomater, brokkoli, sukkererter, squash og poteter, som passer perfekt til drivhus.

Her bugner det av alskens grønnsaker.

Jordbærsesongen fikk også en tidlig start i drivhuset. Om vinteren fungerer drivhuset som en utmerket lagringsplass til hagemøbler, trillebår, blomsterpotter og alt som hører hagen til.

Automatisk vindusåpner er installert på de vakre, gamle vinduene.

Med masse tente lys i drivhuset fungerer det som bygdas største hagelykt.

Vakkert utskåret mønepynt.

Her bor: Heidi Stokke Paulsen og Vegard Sæter med katten Nøste.

Hvor: På Meisingset i Tingvoll kommune (Nord Møre).

Dette ville jeg gjort annerledes/Dette vil jeg endre på: – Vi ville nok ikke bygget det annerledes. Men vi må nok justere litt på benkene som vi har der inne nå slik at vi får litt bedre høyde til tomatplantene.

Mest fornøyd med: Vi er mest fornøyde med at vi i det hele tatt har gjennomført et sånt prosjekt på egenhånd med litt kloke ord underveis. Synes drivhuset gjør seg godt i hagen både til pynt og nytte. Å lage det selv var veldig morsomt og ikke minst billig.