Drivhus

Alt om drivhus og veksthus

Bygge og ta vare på drivhus

Drømmer du om å skaffe deg et drivhus i hagen? Vi forteller deg hva du bør tenke på om du skal bygge eller kjøpe drivhus. Du finner også tips og råd om hvordan du får vekstene til å trives, hvordan du skal tenke når du innreder veksthuset og mye mer.

Les mer

Alt Om Drivhus Veksthus

Bygge drivhus – valg av plassering, størrelse og materiale

Det finnes en mengde drivhus å få kjøpt, vi gir deg tips om ulike modeller i ulike prisklasser. Det går også an å bygge sitt eget drivhus – vi viser deg hvordan. Kanskje du ønsker å bygge et stort veksthus som du også kan bruke til lysthus eller uterom, eller at du ønsker å bygge en drivbenk eller drivhus mot husveggen. Er det et minidrivhus du er ute etter så tipser vi om slike modeller også.

Du lurer også kanskje på hva som er fordelene og bakdelene med et drivhus i glass eller plast? Eller hvilket materiale til stammen som krever minst vedlikehold. Du finner alt du vil vite her.

Problemer i drivhuset

Hvis du vil vite mer om forskjellige veksters følsomhet for sykdommer og skadedyr så finner du det her. En del vekster vil ha mye vann og gjødsel, mens andre klarer seg bedre med lite. Kanskje du også vil vite hvordan du bør holde drivhuset fritt for sopp og skadedyr.

Rett temperatur og luft i drivhuset

Vekstene i drivhuset trenger sollys, men de trenger ikke all varmen. Å måle temperaturen i drivhuset er viktig for at å vite at dine vekster har detbra. Men hvor plasserer du termometeret i veksthuset? Og hvordan skal man ventilere drivhuset? Det finnes avansert overvåkningsutstyr der du kan lese av temperatur og fuktighet. Vi forteller hvordan. Du får også vite hvordan du kan oppdage symptomer på at dine vekster står i feil temperatur.

Om du plantene dine overvintrer kan det hende at du trenger frostvakt, eller kanskje mer avanserte varmesystem. Du finner informasjonen du trenger her. Du finner også tips til hvordan du kan isolere ditt drivhus for en lav kostnad med bobleplast.

Valg av planter til drivhuset

Du lurere kanskje på hva du kan dyrke i ditt drivhus. Agurk, tomat, melon og vindruer er bare en brøkdel av de frukter og grønnsaker du kan dyrke. Pelargoner og fuchsior trives ofte godt i et drivhus. Det samme gjelder krydderurter og kaktuser. Du lurer kanskje på om det finnes tomatsorter som er motstandsdyktige mot sykdommer, eller hvilke vekster som klarer å overvintre. Vi gir deg tipsene.

Vanning i drivhus

Hvor ofte skal man egentlig vanne planter og blomster i drivhuset? Finnes det vanningssystem som kan gjøre det lettere? Hva betyr undervanning og dråpevanning? Vi gir deg svar på dine spørsmål.

Hva slags gulv bør du velge i drivhuset?

Hva slags gulv bør du velge i drivhuset?

Så fort tomater og agurker blir spiseklare ute i hagen, begynner mange å drømme om et eget drivhus. Med disse drivhusdrømmene kommer også spørsmålet mange stiller seg; hva slags fundament bør jeg velge?

Drivhus med sjel
drivhus gjør det selv

Drivhus med sjel

Gamle vinduer og god hjelp av snekkerkyndig samboer og nærmeste familie ga Heidi drivhuset hun drømte om.

Vinteroppbevaring av planter i drivhus
Drivhus vinter

Vinteroppbevaring av planter i drivhus

Skal de frostfølsomme plantene dine pynte hagen igjen neste sommer? Da er det viktig å både gjøre klart og vedlikeholde drivhuset for vinteroppbevaring av favorittene dine. Les hvordan du gjør det på riktig måte her. 

Bygge drivhus selv av brukte materialer
Slik bygget de eget drivhus av brukte materialer

Bygge drivhus selv av brukte materialer

Kerstin og Lars-Göran Winberg drømte om et ekstra rom i hagen. Se hvordan de bygde sitt vakre drivhus av nesten bare gjenbruksmaterialer.

Drivhuset på nordstrand
ANNONSØRINNHOLD
Willab Garden Drivhus

Drivhuset på nordstrand

Hele Norges handyman Rune Haraldsen har vært og besøkt Norges mest imponerende Garden Living showroom på over 2500 m2 rett utenfor Drammen.

Nytt showroom rett utenfor Drammen
ANNONSØRINNHOLD

Nytt showroom rett utenfor Drammen

Norges mest sjarmerende handyman Rune Haraldsen og undertegnede besøkte showroomet til Willab Garden forrige uke og fikk mildest talt hakeslepp.

Drivhus av gamle vinduer
viktoriansk stil drivhus

Drivhus av gamle vinduer

Drivhus forlenger dyrkingssesongen. Tyra bygget sitt eget drivhus av 36 gamle vinduer. Hennes drivhus er nå fyllt opp med chili og tomater!

Finn drivhuset til ditt budsjett
Forskjellige drivhus til din hage

Finn drivhuset til ditt budsjett

Drømmer du om drivhus? Her får du inspirasjon til å velge det riktige til ditt budsjett – enten du vil ha et flyttbart minidrivhus til urter eller et stort og stødig blomsterpalass.

Slik får du den hittil beste sesongen i drivhuset

Slik får du den hittil beste sesongen i drivhuset

For å hjelpe deg med å lykkes i drivhuset, har vi samlet våre beste tips og triks til deg her. Les blant annet om den viktige ventilasjonen og hvorfor du bør plante i bøtter.