Lag ditt eget minidrivhus av brusflasker

Dropp det store og dyre drivhuset. Med disse minidrivhusene av brusflasker, vil plantene dine stortrives.

For noen er kanskje minidrivhus av panteflasker en kjent ting, men for gartner Anders Nordrum bak bloggen datsja.no, var dette noe nytt.

Minidrivhus er en enkel måte å lage en miniversjon av minidrivhuset, som ikke krever noen form for bygging eller snekring. Dette er perfekt for deg som ønsker å teste ut drivhus i det små!

På bloggen formidler han og kona kunnskap om hvordan man kan få mest ut av jorda på en bærekraftig måte. Bloggen er inspirert av det russiske tradisjonelle jordbruket og den russiske kjøkkenhagene.

Under en reise til Russland så han at de russiske bøndene hadde satt brusflasker over plantene – en enkel og billig måte å lage minidrivhus på.

På den måten verner flasken mot vind, frost og insekter samtidig som den hever dagtemperaturen, øker veksten og forhindrer unødvendig stort vanntap fra blader og jord.

– Det er en kjempefin løsning for å øke veksthastigheten på våren og for de varmekjære plantene fremover, sier Nordrum.

Han påpeker at det likevel er noen ting man må huske på:

– Ha på minidrivhusene til du er helt sikker på at nattefrosten er over. Det er også lurt å vente til en regnværsdag eller en kveld før du tar av minidrivhusene, hvis ikke kan overgangen bli for brå.

Slik lager du det:

1. Ta en 1,5 liters brusflaske og skjær av bunden.

2. Tre flasken over planten og skru den ned i jorda.

3. Voila! Så lett har du et minidrivhus. Bruk korken på flasken til å ventilere på varme dager.

Foto: Anders Nordrum