Disse triksene gir deg hjemmedyrkede agurker hele året

Mens tomater, chili og auberginer varer hele sesongen, har agurkplanten kortere levetid. Men ved hjelp av et gammelt triks, kan du få hjemmelaget agurker rett utpå høsten - selv om du ikke eier et drivhus.

Rakk du ikke å plante agurkplantene om våren, eller kanskje holder planten din på å dø ut? Da vil du finne gode råd her. 

Agurkplanter har en kortere levetid enn sine drivhusmotparter fordi de bruker mer energi. Derfor kan de vanligvis bare vare en halv sesong. Men ved å bruke et gammelt triks og gjenplanting av agurkplantene på sommeren, kan du forlenge agurksesongen til langt ut på høsten.

Å plante senere på året gir deg også mulighed for at plante agurkene på terrassen, altanen eller langs en varm mur dersom du ikke har et drivhus.

Slik gjenplanter du din agurkplante

Arne Persson, planteekspert i Plantorama Danmark, gir deg 5 gode råd til hvordan du gjenplanter de grønne agurkplantene. 

  1. Rengjør først etter forrige høsting og bruk ny frisk jord slik at skadedyr ikke blir overført til de nye plantene.

  2. Finn et sted der planten blir god med sol og ikke er for utsatt for kulde, trekk og regnvann. Hvis du ikke har drivhus, kan det være på en overbygd terrasse, balkong eller opp mot en varm vegg.

  • Planter agurkeplanten på toppen av en 10–15 cm høy jordtopp, slik at vannet renner bort fra rothalsen på agurkplanten når du vanner. På denne måten reduserer du risikoen for soppinfeksjon, som kan ødelegge agurkplanten.

  • Umiddelbart etter omplanting er det viktig at du sørger for å holde rotkulen fuktig de første dagene. Deretter begynner du å vanne rundt planten i stedet slik at røttene søker bort fra planten for å ta tak i vannet. Rotkulen må fortsatt vannes – om enn i mindre mengder.

  • Da tar du vare på det som en agurkplante normalt skal pleies. Du vil ha spiseklare agurker etter 6-8 uker, avhengig av været.

  • Kilde: Plantorama