
Sett julestjernen langt unna alt som har med mat å gjøre!

Vanning
De fleste juleblomstene trenger rikelig med vann og gjødsel mens de blomstrer. Asaleaen skal ha mest og tåler ikke å tørke ut. Julestjernen og alpefiolen, derimot får ofte for mye vann. Det resulterer i gule blader som faller av.
Plassering
Sett juleblomstene så lyst som mulig på dagtid, så kan de dekorere bord og mørkere kroker i huset om kvelden.Unngå å sette plantene for nær fruktfatet. Frukt skiller ut etylengass som får blomstene til å visne fortere. Julestjernen er spesielt ømfintlig og bør holdes langt unna kjøkkenet. Etylengass fra matlaging, frukt og grønnsaker gjør at den mister bladene, og de røde høybladene falmer.
Temperatur
Varm, tørr stueluft er ”pyton” for juleblomstene. For å avhjelpe litt på situasjonen, kan du gi dem en lett dusj daglig. Unngå dessuten direkte strålevarme fra peis eller ovn. Settes blomstene kjølig om natten, enten i kjelleren eller et annet kjølig rom, forlenges blomstringen betraktelig.
Et liv etter jul
Når julen er over, bør plantene få en lys og helst kjøligere plass resten av vinteren. Spe gjerne på med kunstig vekstlys. Julestjernen kan, med godt stell, holde koken til langt utpå vinteren.
Men når de røde høybladene faller av, skal det en svært omstendelig behandling til for å få den i blomst igjen. Det enkleste er derfor å ta vare på den som en vanlig grønn plante. Sett den gjerne ut i hagen om sommeren.
Lar du den få en romslig potte, kan den vokse seg stor som en liten busk. Til neste jul kan den gjenoppstå som et lite juletre med for eksempel små røde hjerter hengende fra greinene.