Blomster og planter

Blomster i hagen – mye inspirasjon, tips og råd

Skal hagen ha en kjærlig hånd? Les alt om hvilke blomster, planter, trær og busker du bør plante denne sesongen. Her finner du også tips og råd om stell og planting av hagens blomster. Les om alt fra blomstertypene som har lengst levetid, til hvordan du planter dine favorittblomster og blomsterløk.

Les mer

Gode ​​hageråd

Du kan alltid finne gode råd for hagen og dens blomster. Lær blant annet hvordan du lager solsikkene dine 5 meter høye, eller hvordan du lykkes med tulipaner. Kanskje du vil vite hvilke blomster og planter som passer huset ditt – og hvilke som passer best til sol- og skyggesiden av huset? Eller kanskje du bare leter etter svaret på hvor mye vann du bør gi plantene. Eller hvordan man best beskjærer en rosebusk. Vi guider deg hele veien.

Blomsterhagen

Vi veileder deg også i hvordan du tar vare på blomstene dine i hagen. Les om blant annet om gulllakk, liljer, rhododendron, tulipaner, roser, hortensia, lavendel, akelie og fiken.

Trær i hagen

Les her om hvilke trær som tåler skygge og hvilke trær som vokser raskt. Du kan også lese om trær som er grønne hele året. Epletrær, japansk lønn, magnolia og mye mer.

Få det flotteste staudebedet

Hvordan få et staudebed som blomstrer hele året? Svaret finner du her. Les også hvilke stauder som er umulig å drepe.

Blomster hele året

Trenger du å vite hva du kan gjøre for dine eviggrønne planter før vinteren kommer? Og hvilke blomsterløk å sette i bakken om våren? Hvilke blomster tåler mye sol om sommeren? Hvordan bør blomstene og plantene dine tas vare på om høsten? Finn alle svarene på spørsmålene dine her.

Norges 5 giftigste sopper – som du IKKE må spise
giftig sopp i norge

Norges 5 giftigste sopper – som du IKKE må spise

Før du drar på soppjakt i skogen, kan det være greit å få en oversikt over hvilke sopper du bør holde deg unna. Vi har samlet en liste over de 5 giftigste soppene i Norge.

9 flotte stauder å plante denne høsten
stauder som blomstrer om våren

9 flotte stauder å plante denne høsten

Hvis du vil ha en vakker og levende vår- og sommerhage, er høsten tiden for å plante. Vi har samlet 9 fantastiske stauder som du kan la deg inspirere av

Plant vårens fineste magnolia i september
magnolia

Plant vårens fineste magnolia i september

Magnolia lyser opp hagen med sine fine, store blomster på våren. Magnolia kommer som tre eller busk og slekten består av både stedsgrønne og løvfallene magnoliaer.

IKKE beskjær disse plantene om høsten

IKKE beskjær disse plantene om høsten

Noen busker og trær har det best å beskjæres om høsten. Bli kjent med hvilke planter du kan beskjære nå og hvilke du bør vente til neste år.  

5 blomster til hagen om sensommeren

5 blomster til hagen om sensommeren

Sensommeren kan være en utfordrende tid for hageeiere, når mange av sommerens planter takker for seg. Her er 5 plantetyper som gir liv og farge til hagen utover sensommeren!

Hortensia i krukker og blomsterbed er en fryd langt ut på høsten
Hortensiaen vokser ikke vilt i Norge. Den er primært en orientalsk plante og tåler i utgangspunktet norske vintertemperaturer dårlig.

Hortensia i krukker og blomsterbed er en fryd langt ut på høsten

Hortensiaer har mye mer å tilby enn de fleste vet. De blomstrende buskene med de store, fargerike blomsterløkene er en fryd i hagen fra sommer til langt ut på høsten, og de er ikke vanskelige å plante. 

Moreller eller kirsebær?

Moreller eller kirsebær?

Hva er riktig? Uansett hva du kaller det, det er mange gode grunner til å nyte disse søte gode steinfruktene, mener ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen.

10 tidlige vårtegn du kan se etter!
blåmeis

10 tidlige vårtegn du kan se etter!

Selv om mange assosierer mars med vår, blir vi like overrasket hvert år når våren er litt mer ambivalent enn vi hadde håpet på. Likevel kan det sprette frem noen små vårtegn og vi viser deg hvilke du kan være på vakt etter!