Belegningsstein

Få inspirasjon og tips til belegningsstein

Trenger du ny innkjørsel, garasje eller terrasse, finner du den beste inspirasjonen til belegningsstein her. Lær også hvordan du best vedlikeholder dem og hvordan du fjerner ugress mellom steinene mest mulig effektivt.

Les mer

Ulike typer belegningsstein

Det er viktig at belegningssteinene matcher husets utseende. Derfor, før du legger til nye, må du vurdere hvilket utseende du går etter. Er det granitt, sandstein, skifer eller betong? Skal de være store eller små? Du kan få fliser med mange forskjellige uttrykk. Vurder om de skal være helt enkle eller med mønster? Skal de være lyse eller mørke og se ut som betong, tre eller kanskje murstein?

 

Pass på belegningssteinen!

Det er viktig å rengjøre og vedlikeholde belegningssteinen. En utskifting eller rengjøring gir terrassen eller oppkjørselen et nytt og pent utseende. Les om hvordan du får rene belegningssteiner her. Les også om hvordan du håndterer ødelagte og løse steiner.

Ugress kan gjøre skade mellom steinene

Pass på at det er få, små og smale fuger mellom steinene slik at ugresset ikke finner veien. Ugress mellom belegningsstein er ikke bare et kosmetisk problem – hvis ugresset har sterke røtter, kan det over tid føre til at steinene blir skjeve.

Slik fjerner du ugress mellom belegningsstein

Slik fjerner du ugress mellom belegningsstein

Ugress mellom belegningsstein er en av de vanligste irritasjonsmomentene for hageeiere. Vi har testet noen nye redskaper som virker ganske effektivt.

Slik rengjør du belegningsstein
viser deg hvordan du vasker belegningsstein

Slik rengjør du belegningsstein

Har du fått flekker eller mose på belegningssteinen? Det kan ganske enkelt renses eller vaskes bort.  

30 gode tips til deg som skal legge belegningsstein

30 gode tips til deg som skal legge belegningsstein

Steinleggeren hjelper deg med disse 30 nøye utvalgte tipsene til en sikker suksess når du legger belegningssteinstein i innkjørselen, på terrassen og hagestiene.

Slik lager du en enkel hagesti
Slik lager du en enkel hagesti

Slik lager du en enkel hagesti

En hagesti med avstand mellom hellene er veldig lett å legge. Det krever ingen forberedelse, og resultatet blir flott.

Nå kan du klippe skifer med saks

Nå kan du klippe skifer med saks

Med skifersaksen fra Minera kan du klippe og forme terrassen eller gangveien som du vil. Og det beste av alt: Du trenger ikke å være sterk for å klippe i stein – vi har nemlig testet. 

Legg belegningsstein – slipp vedlikehold

Legg belegningsstein – slipp vedlikehold

Du unngår å dra inn sand og søle i huset når du velger belegningsstein på uteplassen, og samtidig for oppkjørsel og inngangsparti et mer staselig preg.

Grått og hardt i hagen

Grått og hardt i hagen

Er det noe som mangler i hagen, eller føles det litt for mykt og grønt? Da trenger du kanskje å tilføre et nytt element, som stein eller metall.