Ta en korona-pause i hagen

Våren er her, og det kribler i mange grønne fingre. Heldigvis er det ikke forbudt å være i sin hage mens du er hjemme - og hvis du passer på, kan du også dra til gartnere og plantesentre for å handle inn til våren. 

Sola skinner mange steder i landet og temperaturen begynner sakte med sikkert å stige. Normalt ville mange allerede begynt å handle inn til hagen. 

Men Det er ikke normale omstendigheter. Koronaviruset herjer og over hele landet ligger butikker og storsentre øde. 

Men coronavirus er ikke en grunn til å ikke gjøre noe ut av hagen.Snarere tvert imot, nå som vi bruker enda mer tid i og rundt hjemmet vårt enn vi pleier, sier hageekspert Lotte Bjarke. 

– Jeg vil på det sterkeste oppfordre deg til å bruke denne muligheten til å være i hagen. Flere hagesentre og gartnerier er fortsatt fylt med flotte planter som lengter  å komme ut i norske hager og balkonger for å spre glede sier hun. 

For eksempel finnes det et stort utvalg av vårløk du kan velge mellom nå, som er supergode til potteplanter. For eksempel påskeliljer, perleblomstslekta eller ruteliljer, med sine vakre terne mønstrede blomster

Vis hensyn 

Flere hagesentre holder fortsatt åpent, og de fleste vurderer situasjonen løpende vedrørende smitterisiko. De fleste plantesentre er store, med god plass. Men husk å alltid følge retningslinjene til butikken for å forebygge smitte.

Det kan være hagesenteret har en restriksjon over hvor mange som må besøke dem av gangen, at man holder avstand eller annet. 

Husk også selv å holde avstand og vask hendene før og etter besøket ditt.

Så du kan trygt besøke hagesenteret ditt for å gå plantebesjerk i hagen. Kos deg!