Disse plantene holder edderkopper unna hjemmet ditt

Her er plantene du trenger for stenge edderkoppene ute. 

Mange er redde for edderkopper, uten at det er noen grunn til det her i Norge. Er du kanskje en av de som synes det er ubehagelig eller blir redd når du ser en edderkopp som har sneket seg inn i boligen din? Eller bor du sammen med noen, kjenner noen eller bare synes det kunne vært deilig å ikke kunne unngå ubehagelige møtene med edderkopper inne i stua?

Alt du trenger er disse tre plantene:

Sitrustre

Edderkopper er ikke så begeistret for lukten av sitrusfrukter og derfor sprayer mange hjemmet med sitrus-lukter som sitron og appelsin. Men det finnes andre måter å gjøre det på – og det uten at du trenger kjemikalier.

planter mot edderkopper

Hvis du har et sitrustre, for eksempel et sitrontre, kan du ta en frukt derfra og gni skallet på vinduskarmen og døråpninger. Dette trikset gjør at edderkopper og andre kryp vil vegre seg for å komme inn i hjemmet ditt.

Morbær

Morbær inneholder noen stoffer som vil holde små kryp på avstand. Derfor bør du dyrke dette treet i store potter og plassere de på steder hvor du vil holde edderkopper og andre insekter på avstand.

Morbær mot edderkopper

Poleimynte

Før i tiden ble poleimynte brukt som en legeplante – men den kan også brukes til å holde edderkopper på avstand. Sett en krukke med poleimynte i vinduskarmen og den vil skremme edderkopper som vil inn.

dette hjelper mot edderkopper

Kilde: Ehow