6 gode grunner til å bruke babypudder i hagen

Babypudder kan lette arbeidet i hagen. Her er 6 smarte måter å bruke det på utendørs. Det funker til alt fra å skremme skadedyr til å hjelpe dine små planter på vei. 

1. Skrem vekk maur med babypudder

Babypudder er harmløst sammenlignet med mange maurmidler som finnes på markedet. Maur misliker babypudder og vil derfor holde seg unna det. Strø babypudder rundt huset eller andre steder du ikke vil at de skal komme til. 

2. Enklere å få av hagehanskene

Det kan være en kamp å få av hagehanskene etter en dag i hagen. Det ender ofte med at hanskene går i stykker når man prøver å vrenge dem av fuktige hender. Hell litt talkum i hanskene før du tar dem på deg neste gang. Så vil det bli mye lettere å ta de av igjen. 

3. Beskytt røtter

Beskytt røtter på mindre blomster og planter mot råte ved å rulle dem forsiktig i babypudder før planting.

4. Unngå vannblemmer

Unngå vannblemmer på hendene ved å strø litt babypudder over verktøyet før du skal bruke det. Babypudderet vil også gi bedre grep, slik at du plutselig ikke mister det under bruk. 

5. Hold dine sko og støvler friske

Når skoene dine blir klamme og illeluktende, kan litt babypudder i skoen bidra til å trekke opp noe av fukten og gjøre dine sko friskere. 

 

6. Fjern dårlig lugt fra hundes pels

Hvis hundens pels lukter vondt etter å ha vært ute i hagen, så kan babypudder vise seg å være en nyttig hjelper. Babypudder fungerer både som et middel mot å fjerne fukt, men også mot vond lukt. 

Ha litt pudder i hundens pels og gni det inn i pelsen (unngå ansiktet). Trikset fungerer ikke på alle hunder, men for mange nok.