5 ting du kan gjøre i hagen når det regner

De fleste ergrer seg når regnet faller ned og man er tvunget til å sitte innendørs. Vi i Villa har kommet opp med 5 ting du kan gjøre ute i regnet!

1. Luke ugress

Å luke ugress er ikke den morsomste arbeidsoppgaven, men det er viktig å gjøre så det ikke tar over gressplenen. Fordelen med å luke ugress i regnvær er at du har større sjanse for å få med hele roten opp. Når jorden blir fuktig gir røttene lettere slipp, og du minsker slik muligheten for at det kommer tilbake.

2. Rett opp gressplenen

Har gressplenen en udefinerbar eller uønsket form, kan du med fordel rette den opp når været er vått.Du kan eventuelt bruke en spade til å lage skarpe kanter og hjørner.

3. Få has på brunsneglene

Brunsneglene kommer fram fra sitt skjul når regnværet kommer, derfor er det her du har best mulighet til å finne de og få de vekk fra hagen.

4. Pass på blomstene

Mange blomster, og især roser har ikke godt av for mye vann. Det norske været kan derfor ofte være en utfordring for plantene. For mye vann over en kort periode kan føre til at plantene begynner å råtne. Hvis blomstene begynner å bli slitne og bleke i fargen, eller råtner, kan du ta hagesaksen fram og fjerne de som er skadet. Ellers kan du også pakke noen av plantene inn i plast eller presenning om uværet kommer.

5. Nye planter

Når regnværet kommer kan det være et perfekt tidspunkt å plante nye planter på! Når jorden er vår har plantene det beste utgangspunktet for å sette seg. Vær dog oppmerksom på at jorden ikke skal være for våt, og pass på å ikke trykke jorden sammen. Hvis jorden er for sammenpresset når ikke vannet fram til plantenes røtter.