Hage

Alt om hage – Hagetips og hageideer

Hagen er stedet hvor man kan få lov til å slappe av. Det er et fristed for mange nordmenn – her griller vi, nyter duftene fra blomster, trær og planter, vi dyrker grønnsaker, frukt og krydderier eller bare lytter til den vakre fuglesangen. Her får du de absolutt beste tipsene og triksene til hagen din.

Les mer

Som hageeier er det viktig at du tar vare på alt som hører til å være i besittelse av en koselig og innbydende hage. Alle vet at det kan være en stor jobb å ta vare på plenen, terrassen og alle hageplantene, uansett om du eier en liten hage eller en stor hage.

Slik tar du best vare på hagen din

Her finner du de aller beste tipsene om hvordan du skal ta vare på hagen. Og dette gjelder både kjøkkenhagens fantastiske urter og krydderier samt gode tips og triks for å bekjempe ugress og uønskede skadedyr. Du får også de aller beste tipsene om hvordan du skal ta vare på hagens mange blomster og planter.

Stell av plen og hageredskaper

Plenen er også noe å passe på. Dette inkluderer både å passe på å fjerne mose og ugress, så og sgjødsle, fjerne visne blader og generelt bare sørge for at det er god hagestemning hele året.

Noe som mange kanskje glemmer å gjøre, men som likevel er ekstremt viktig når det gjelder å ta godt vare på hagen sin, er å ta godt vare på de mange hageverktøyene. Det er viktig at utstyr og verktøy vedlikeholdes, rengjøres og stelles. Dette gjelder både de små hageredskapene og de store hagemaskinene. Det kan ha stor betydning for tilstanden til både gjerder og hekker og det generelle hagedesignet at verktøyene som brukes i hagen er i god stand.

Hvordan dyrke plantene i hagen

I en vakker hage hører også vakre blomster til. For å få hagens vakre planter til å vokse, kan det være nødvendig å bruke en rekke plantevernmidler. Du drømmer kanskje også om den perfekte kjøkkenhagen. For begge er det viktig å gjøre seg kjent med gjødselstypen som er best egnet for akkurat din hage, slik at du unngår sykdommer eller uønskede kryp og skadedyr i plantene på best mulig måte.

Hagens koselige terrasse

Terrassen eller utestuen er også av stor betydning for det generelle uttrykket i hagen. Kanskje du drømmer om å dekorere hagen med vakre hagelamper eller koselige hagelys, og i så fall er det viktig at du sørger for å finne den riktige utendørsbelysningen som tåler all slags vind og vær.

Her kan du lese alt om hvilke som er best for både deg og hagen din.

7 terrassetrender til inspirasjon
terrasse

7 terrassetrender til inspirasjon

Vil du at terrassen din skal oppfylle dine praktiske behov og gjenspeile tiden vi er i? Da kan du la deg inspirere av disse syv trendene for uterommene våre.

12 raske terrassetips til 17. mai

12 raske terrassetips til 17. mai

Med enkle grep kan terrassen din endres fra å være et katastrofeområde til å bli en frodig oase, på bare noen få timer.

Interiørdesigneren tipser: 7 trender for uteplassen
ANNONSØRINNHOLD

Interiørdesigneren tipser: 7 trender for uteplassen

Nå er det in å sitte ute! Bærekraftige tremøbler, stilsikre loungegrupper og koselig belysning. Rustas interiørdesigner Cecilia Lindqvist har sjekket ut syv trender for sommeren. Her deler hun sine beste tips om hvordan du skaper en perfekt uteplass!

Ekspertens knep for å få maksimalt ut av grillingen!
ANNONSØRINNHOLD

Ekspertens knep for å få maksimalt ut av grillingen!

Skal du kjøpe ny grill eller ønsker du å utvide grillrepertoaret ditt? Rustas grillekspert Patrik Calmernäs deler sine beste tips for alle som vil la grillen gå varm i sommer!

Hagen nå – april
hagen i april

Hagen nå – april

Kribler det i fingrene, nå som våren snart er på vei? Fortvil ikke - selv om den kan virke langt unna, er det flere ting du kan gjøre i hagen i april!