Hage

Alt om hage – Hagetips og hageideer

Hagen er stedet hvor man kan få lov til å slappe av. Det er et fristed for mange nordmenn – her griller vi, nyter duftene fra blomster, trær og planter, vi dyrker grønnsaker, frukt og krydderier eller bare lytter til den vakre fuglesangen. Her får du de absolutt beste tipsene og triksene til hagen din.

Les mer

Som hageeier er det viktig at du tar vare på alt som hører til å være i besittelse av en koselig og innbydende hage. Alle vet at det kan være en stor jobb å ta vare på plenen, terrassen og alle hageplantene, uansett om du eier en liten hage eller en stor hage.

Slik tar du best vare på hagen din

Her finner du de aller beste tipsene om hvordan du skal ta vare på hagen. Og dette gjelder både kjøkkenhagens fantastiske urter og krydderier samt gode tips og triks for å bekjempe ugress og uønskede skadedyr. Du får også de aller beste tipsene om hvordan du skal ta vare på hagens mange blomster og planter.

Stell av plen og hageredskaper

Plenen er også noe å passe på. Dette inkluderer både å passe på å fjerne mose og ugress, så og sgjødsle, fjerne visne blader og generelt bare sørge for at det er god hagestemning hele året.

Noe som mange kanskje glemmer å gjøre, men som likevel er ekstremt viktig når det gjelder å ta godt vare på hagen sin, er å ta godt vare på de mange hageverktøyene. Det er viktig at utstyr og verktøy vedlikeholdes, rengjøres og stelles. Dette gjelder både de små hageredskapene og de store hagemaskinene. Det kan ha stor betydning for tilstanden til både gjerder og hekker og det generelle hagedesignet at verktøyene som brukes i hagen er i god stand.

Hvordan dyrke plantene i hagen

I en vakker hage hører også vakre blomster til. For å få hagens vakre planter til å vokse, kan det være nødvendig å bruke en rekke plantevernmidler. Du drømmer kanskje også om den perfekte kjøkkenhagen. For begge er det viktig å gjøre seg kjent med gjødselstypen som er best egnet for akkurat din hage, slik at du unngår sykdommer eller uønskede kryp og skadedyr i plantene på best mulig måte.

Hagens koselige terrasse

Terrassen eller utestuen er også av stor betydning for det generelle uttrykket i hagen. Kanskje du drømmer om å dekorere hagen med vakre hagelamper eller koselige hagelys, og i så fall er det viktig at du sørger for å finne den riktige utendørsbelysningen som tåler all slags vind og vær.

Her kan du lese alt om hvilke som er best for både deg og hagen din.

Ikke gå i denne hagestuefella!
hagestue

Ikke gå i denne hagestuefella!

Nå er det ett år siden vi fikk bygge drivhus og hagestuer uten å søke. Det gjør at langt flere enn tidligere bygger seg en hagestue, men noen bygger ulovlig uten å vite det.
Hønsegjødsel gjør hagen godt
Hønsegjødsel gjør hagen godt

Hønsegjødsel gjør hagen godt

Hønsegjødsel er helsekost for hagen. Plantene får det meste av det de trenger av næringsstoffer og innholdet av mold i jorda øker. 

Slik griller du med god klimasmak
Grill miljøvennlig

Slik griller du med god klimasmak

Du kan redusere klimaavtrykket fra din nye, flotte grill med opptil to tredjedeler hvis du handler med både hjerne og hjerte.
10 stauder som gir en fargerik hage
fargerike blomster

10 stauder som gir en fargerik hage

Fargerike stauder gir glede! Leter du etter noen planter som gir et sterkt inntrykk og som er prikken over i'en i blomsterbedet? Her er våre tips på ti stauder som gir deg en fargerik hage år etter år.
10 blomstrende busker som tåler alt!
Blomstrende busker er en fryd for øyet med sine store vekster fylt med blomster i forskjellige farger.

10 blomstrende busker som tåler alt!

Med blomstrende busker får du en vakker hage, uten at det krever alt for mye omsorg. Velg gjerne flere busker som blomstrer på forskjellige tidspunkter. Her er 10 varianter som er lette å dyrke!
Slik beskjærer du syriner
Syrintrær som består av en god blanding av nye skudd og eldre grener, vil blomstre best.

Slik beskjærer du syriner

Hvis du er så heldig å ha syriner i hagen, så er du sikker klar over at det lønner seg å beskjære syrinene en gang i blant. På denne måten får du det fineste og et fullt blomstrende syrintre.

Staudene som aldri svikter
Staudene som aldri svikter

Staudene som aldri svikter

– Her er tre utsøkte stauder som jeg aldri blir lei av. De er så problemfrie. Så friske, lettstelte og i tillegg så skjønne!, skriver hagebokforfatteren Lisa Winnerlid.

10 triks: Slik lykkes du med tomater i drivhuset

10 triks: Slik lykkes du med tomater i drivhuset

Hvis det oppstår problemer ved å dyrke tomater i drivhuset, så er det som regel en veldig god grunn til hvorfor det skjer. Derfor finnes det ofte en måte å unngå det eller rett det opp på. Få svarene på 10 forskjellige tomat problemer fra den danske  hageeksperten, Lotte Bjarke fra magasinet idenyt.

De 11 beste klatreplantene til pergola og overdekkene terrasser
De 11 beste klatreplantene til pergola og overdekkene terrasser

De 11 beste klatreplantene til pergola og overdekkene terrasser

Lykke er å spasere under ett tak av blomster, gjennom en pergola eller sitte under klatreplanter i full blomst på terrassen. Her er 11 spennende forslag på slyngplanter og klatreplanter som gjør drømmen til virkelighet.