Hage

Alt om hage – Hagetips og hageideer

Hagen er stedet hvor man kan få lov til å slappe av. Det er et fristed for mange nordmenn – her griller vi, nyter duftene fra blomster, trær og planter, vi dyrker grønnsaker, frukt og krydderier eller bare lytter til den vakre fuglesangen. Her får du de absolutt beste tipsene og triksene til hagen din.

Les mer

Som hageeier er det viktig at du tar vare på alt som hører til å være i besittelse av en koselig og innbydende hage. Alle vet at det kan være en stor jobb å ta vare på plenen, terrassen og alle hageplantene, uansett om du eier en liten hage eller en stor hage.

Slik tar du best vare på hagen din

Her finner du de aller beste tipsene om hvordan du skal ta vare på hagen. Og dette gjelder både kjøkkenhagens fantastiske urter og krydderier samt gode tips og triks for å bekjempe ugress og uønskede skadedyr. Du får også de aller beste tipsene om hvordan du skal ta vare på hagens mange blomster og planter.

Stell av plen og hageredskaper

Plenen er også noe å passe på. Dette inkluderer både å passe på å fjerne mose og ugress, så og sgjødsle, fjerne visne blader og generelt bare sørge for at det er god hagestemning hele året.

Noe som mange kanskje glemmer å gjøre, men som likevel er ekstremt viktig når det gjelder å ta godt vare på hagen sin, er å ta godt vare på de mange hageverktøyene. Det er viktig at utstyr og verktøy vedlikeholdes, rengjøres og stelles. Dette gjelder både de små hageredskapene og de store hagemaskinene. Det kan ha stor betydning for tilstanden til både gjerder og hekker og det generelle hagedesignet at verktøyene som brukes i hagen er i god stand.

Hvordan dyrke plantene i hagen

I en vakker hage hører også vakre blomster til. For å få hagens vakre planter til å vokse, kan det være nødvendig å bruke en rekke plantevernmidler. Du drømmer kanskje også om den perfekte kjøkkenhagen. For begge er det viktig å gjøre seg kjent med gjødselstypen som er best egnet for akkurat din hage, slik at du unngår sykdommer eller uønskede kryp og skadedyr i plantene på best mulig måte.

Hagens koselige terrasse

Terrassen eller utestuen er også av stor betydning for det generelle uttrykket i hagen. Kanskje du drømmer om å dekorere hagen med vakre hagelamper eller koselige hagelys, og i så fall er det viktig at du sørger for å finne den riktige utendørsbelysningen som tåler all slags vind og vær.

Her kan du lese alt om hvilke som er best for både deg og hagen din.

Fuglemat er luksus for rotter – slik holder du dem unna
rotter

Fuglemat er luksus for rotter – slik holder du dem unna

Det er fantastisk å ha fugler i hagen, men det kan også dessverre føre til rotteangrep. Hvis du ikke passer på vil rottene nyte godt av fuglematen. Les her og bli klokere på hvordan du kan unngå rotter, men fortsatt ha fornøyelsen av fuglene.

Hvorfor ser vi ikke mer likestilling i hjemmet i moderne tider?
likestilling

Hvorfor ser vi ikke mer likestilling i hjemmet i moderne tider?

Det er ikke til å legge skjul på at det i mange hjem fortsatt ikke er 100% likestilling med tanke på arbeidsoppgaver i hjemmet. Her er én forklaring på hvorfor den skjeve fordelingen forekommer.  

Slik lykkes du med kjøkkenhagen

Slik lykkes du med kjøkkenhagen

Miljøvennlig og nærdyrket - sommerens første grønnsaker fra egen avling. Her kommer våre beste tips for å lykkes med kjøkkenhagen i sommer.

Drivhus med sjel
drivhus gjør det selv

Drivhus med sjel

Gamle vinduer og god hjelp av snekkerkyndig samboer og nærmeste familie ga Heidi drivhuset hun drømte om.

Vinteroppbevaring av planter i drivhus
Drivhus vinter

Vinteroppbevaring av planter i drivhus

Skal de frostfølsomme plantene dine pynte hagen igjen neste sommer? Da er det viktig å både gjøre klart og vedlikeholde drivhuset for vinteroppbevaring av favorittene dine. Les hvordan du gjør det på riktig måte her. 

Slik får du suksess med å plante roser om vinteren
Roser om vinteren

Slik får du suksess med å plante roser om vinteren

Om du vil ha suksess med rosene dine, er januar og februar de beste tidene å plante i, så lenge du klarer å komme ned i jorden. Det er nemlig mange fordeler ved å plante de vakre rosene i kaldt vær, sier en roseekspert. Se hvordan du får suksess med roser plantet om vinteren her.

Hva vokser i vinduet, selv om vinteren?
Blomster kjøkken

Hva vokser i vinduet, selv om vinteren?

Klør det i dine grønne fingre? Her får du de beste tipsene til hvordan du lykkes med din egen kjøkkenhage, selv om vinteren!