Derfor bør du bruke tapetklister til å vaske plattingen

Rengjøring av plattingen tar litt tid, men er verdt arbeidet. Denne metoden er både skånsom og effektiv.

Vårrengjøringen av hagen står for tur. De fleste med hage har også en platting eller terrasse av et eller annet slag. Om den er av tre, er rengjøring med høytrykksspyler unektelig ekstremt effektivt. Men det høye trykket på vannet kan også skade den myke treoverflaten. 

Derfor: Lag en blanding av vann, kaustisk soda og tapetklister, så skal du se at rengjøringen av plattingen går som en lek!

Slik vasker du plattingen best

  1. Er plattingen din ekstra inngrodd og skitten? Lag en blanding av vann, kaustisk soda og tapetklister. Hell den utover plattingen og la det stå i noen timer. Og hvorfor tapetklister? Jo, tapetklister binder vannet så det ikke renner bort fra plattingen så fort. Dermed får bløtleggingen virke lengre, akkurat som å la skitten oppvask bløtlegge i såpevann – møkka løses opp! 
  2. Den absolutt beste og mest skånsomme rengjøringen av plattingen er et mildt rengjøringsmiddel som grønnsåpe og en god, gammeldags skurebørste. 
  3. På ekstra vanskelige flekker kan du også bruke Klorin. 
  4. Er plattingen plaget av mye alger eller mugg kan det være lurt å bruke en egen alge- og muggvask.
  5. Vil du bruke høytrykksspyler, så bruk de spesielle munnstykkene som finnes som tilbehør for å gjøre så lite skade på treverket som mulig. Les også: Bruker du høytrykksvaskeren riktig? 
  6. Når plattingen er helt ren og tørr, er det på tide å gi den et beskyttende lag med olje. La plattingen tørke noen døgn først. Husk at hvis plattingen er bygget av trykkimpregnert furu, vil den bli litt mørkere i fargen av oljen. 

Les også: Slik bygger du din egen platting. 

Kilde: Byggahus.se, Viivilla.se

Vil du har flere tips og triks til hjem og hage? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!