Nytt kakefat av gamle asjetter

Det stiligste serveringsfatet lager du selv! Det er fort gjort å finne tre–fire pene, gamle asjetter på loppemarked, som sammen kan bli til et kakefat i flere etasjer. Vi viser deg fremgangsmåten, skritt for skritt.

Slik gjør du:

1. Før du begynner å bore: Legg noe under asjetten, for eksempel en liten trekloss, slik at du har noe å støtte boret mot når du kommer igjennom.

2. Sett flere lag med maskeringstape på det punktet hvor du skal bore. Tapen gjør det enklere å holde boret stødig. Lag et kryss i tapen der hvor du vil ha hullet, og bor forsiktig med bor nummer 6.

Det er viktig å sette tapen i flere lag før du begynner å borre.

3. Kjøl ned asjettene og boret innimellom; blir det for varmt risikerer asjettene å sprekke. La boret gå langsomt, at pass på å ta pauser. Når du så har kommet gjennom og fått et hull i asjetten går det fint an å fjerne tapen. Når alle asjetter er gjennomborede kan du begynne å feste de til den gjengede stangen.

4. Sett sammen fatet slik at rekkefølgen blir mutter, stor skive, asjett, liten skive og mutter i hver etasje. På toppen setter du hettemutteren som avslutning. Ikke skru til mutrene for hardt slik at asjettene risikerer å sprekke.

På oversiden av asjetten holder en skive og en mutter alt på plass.

5. Under den nederste asjetten trenger du en innslagsmutter. Innslagsmutteren har pigger, så du må begynne med å klemme ned disse med en tang, slik at mutteren blir helt flat og får plass under den nederste asjetten. Hvis den nederste asjetten er så tynn at innslagsmutteren stikker opp gjennom hullet kan du putte på flere skiver på oversiden av asjetten. Skivene må være store nok til å gå over innslagsmutterens hylse, slik at du får spent fast asjetten med neste mutter.

Det ferdige resulatet kan nok imponere på de fleste!