Lag din egen skohylle

Her ser du løsningen på en praktisk skohylle som krever lite areal, i tillegg til å være elegant.

plassere sko i høyden er ofte det beste alternativet hvis du har liten entre som ikke tåler mye rot før det blir kaotisk. Både i nye og gamle hus er inngangspartiet som oftest et lite rom som ikke egner seg som praktisk garderoberom for verken sko, vesker eller ytterklær.

I denne boligen fra tidlig 1900-tallet, løste eierne utfordringen med liten plass til skosamlingen sin ved å designe sitt eget skoskap. Kvinnen i boligen, Tonje Bergmo, fikk plutselig en lys ide om å lage en hylle av pleksiglass montert på en hvitmalt MDF-plate. Den luftige hyllen gir god plass til flere par sko. Sandblåste pleksiglassplater er festet i spor i MDFplaten i bakkant. Det hele henger sammen med en stålvaier fra Ikea i forkant. Opprinnelig er stålvaieren fra Ikea et oppheng til gardiner.

Med søylebor er det laget hull til stålvaieren, som er tredd gjennom de åtte glassplatene slik at hyllen henger stødig på veggen. Hyllen har ulike høyder. Nederst er det plass til støvler og støvletter. Øverste hylle gir oppbevaring til vesker. Helt i bunn står joggeskoene.

Skoskapet er enkelt å lage selv. Dessuten er «møbelet» dekorativt når skoene er pent plassert på hyllen.

Forbrukeinformasjon
Pleksiglasshyller fra Plastkompaniet

www.plastkompaniet.no, tlf. 23 28 90 30
Stålvaie, opprinnelig gardinoppheng fra Ikea
www.ikea.no, tlf. 815 44 000
Vaierlås fra Clas Ohlson
www.clasohlson.no, tlf. 23 21 40 00
MDF-plate fra Byggmakker
www.byggmakker.no, tlf. 24 04 56 00