Møt Vi i villas nye handyman

Bli bedre kjent med Vi i villas nye handyman - Rune Haraldsen!

Det er ikke en hvilken som helst fyr som nå knytter bånd med Vi i villa, men Rune Haraldsen, kjent fra blant annet Eventyrlig Oppussing (TV3), Norske Rotehjem (TVNorge) og nettsiden Eiendomoghjem.no!

Fremover vil Rune bidra med flere morsomme og praktiske prosjekter her på viivilla.no, men først tar vi en liten prat for å bli bedre kjent med fyren!

Hei, Rune, eller skal jeg si Vi i villas nye offisielle handyman?

– Det er en fin og riktig tittel, spør du meg.

Du er altså håndverker, programleder, blogger, tidligere Mjøndalen-spiller og mye mer. Men … egentlig ikke utdannet snekker?

– Ja, i tillegg er jeg også medeier i SparMax, en av nordens største nettbutikker innen bad, hage og møbler, samt med på en rekke andre skandinaviske prosjekter. Det stemmer at jeg ikke er utdannet snekker. Jeg er egentlig utdannet eiendomsmegler, som jeg jobbet som i fire år. Men altså, min kreativitet gikk på veggen som megler. Derfor sluttet jeg med dette. Men de flinkeste håndverkerne i Norge er ikke utdannet, vettu.

Haha! Men du lager det aller meste – bad, lamper, møbler, interiør – hvordan har du lært deg håndverksfag?

– Det stammer fra min farfar. Jeg brukte mye av barndommen i hans snekkerverksted.

Er det noen fagområder du er særlig trygg på, og noe du eventuelt ikke er så stødig på? Eller gjør du alt fra støp til EL til tømring via maling og blikkenslagerarbeid?

– Jeg er absolutt ikke «verdensmester»i noe innenfor faget. Men jeg kan en del om det meste. Dette har vel sammenheng med med interesse for hele faget …

Har du et firma med folk som jobber sammen med deg, eller er du et One Man-show?

– Kun One Man-show. Haha, nei da. For å rekke å være med på alle de arenaene jeg opererer på, så er jeg helt avhengig av å samarbeide med folk som er enda bedre enn meg. Hvis ikke går det ikke! Man får jo et vanvittig nettverk innen bransjen som få andre kan måle seg med.

Hvordan gikk du fra å være vanlig håndverker til å bli “kjendishåndverker” på TV?

– Det var så greit at vi begynte å fokusere på sosiale medier, og så førte det ene til det andre. Etterhvert fikk jeg muligheten til å være med på TV, og da var veien kort til å gjøre mer TV. Å drive med TV-innspilling, særlig Eventyrlig Oppussing, er som ferie for meg. Jeg nyter ukene vi er på tur sammen!

Og nå er du i gang med produksjon av Eventyrlig oppussing på TV3? Hva er ståa der?

– Ja, jeg har vært med på fire episoder på våren, men så har jeg og samboeren fått baby, så jeg har måtte stå over noen episoder. Men vi satser på at det blir flere episoder til høsten igjen!

Oi, hjelp, barn! Grattis! Men hvordan skal du få tid til alle ballene du har i lufta nå?

– Vet du, jeg har to barn nå. Har ei på 6 år også, og hun har begynt på fotball. Her deltar jeg på alt fra trening, kamp til cuper, og det er kjempegøy! Også har jeg også ei på 4 uker. Men nå skal det sies jeg har verdens beste samboer da!

Altmuligmann og nybakt tobarnsfarn Rune Haraldsen (Foto: Eiendom og hjem).

Hva kan du fortelle om Eiendomoghjem.no? Hva slags nettsted er det?

– Eiendom og Hjem er et veldig kreativt selskap som tar på seg mange spesielle jobber, alt fra resturantrenoveringer for Bølgen og Moi, møbler, mikrosement, og «spesielle» bad. Vi utfører det aller meste innenfor bransjen, og er veldig synlige i sosiale medier. Vi gjør endel ting som ikke er helt vanlig i bransjen. Så for folk som ønsker et selskap med mange kreative ideer og flinke håndverkere, så er de absolutt å anbefale.

Og nå som du er knyttet til viivilla.no – hva vil du å gjøre her?

– Her vil jeg vise video innenfor ting som ikke er helt standard. Det vil bli vist mye hvordan du kan gjøre ting selv, samt mye inspirasjon. I tillegg gleder jeg meg til å vise forskjellige typer eiendom og boliger Norge, som mange ikke kjenner til. Det er mye som kan se bra ut uten at det trenger å koste en formue. Jeg håper å få vist frem mange prosesser og produkter på en realistisk og kreativ måte.

Og vi gleder oss til å se mer av Rune i tiden fremover. Velkommen på laget!