Maling av utemøbler i tre – så enkelt er det!

Redd de gamle utemøblene! Slik maler møbler i tre trinn for trinn - så blir de helt nye igjen!

male utemøbler

Det er ikke overraskende at utemøblene dine i tre mister fargen og sprekker. Tre brytes nemlig ned av fuktighet og sprekker av tørrhet. Derfor er det viktig med vedlikehold og ved maling av utemøbler varer de lenger. Det beste av alt? Å male møblene dine på nytt er superenkelt og et veldig morsomt sommerprosjekt!

Tenk på været

Ikke mal utemøblene dine når det er fare for regn og dugg. Husk at møblene må tørke etter at du har malt dem, så sørg for å velge en dag der det ikke er fare for regn ca. 4-6 timer etter siste strøk.

Tips! Vil du male noe annet enn tremøbler? Se her! Her er en guide til hvordan du maler rottingmøbler.

Guide: Maling av utemøbler i tre – trinn for trinn

malepensel rosa
Foto: Getty Images

Trinn 1: Vasking og sliping

Har utemøblene dine blitt stående ute? Begynn med å børste av smuss og støv. Skrap av løs maling med en malingsskrape. Vask deretter utemøblene med malingsrens.

Trinn 2: Nå er det på tide å pusse!

Når møblene har tørket, er det på tide å pusse dem. Du kan bruke sandpapir eller en slipeblokk.

Trinn 3: Grunning og maling

Begynn med å impregnere tremøblene med en grunnolje. Tørk av overflødig olje etter 30 minutter.

Så er det på tide å grunne! Et tips er å kjøpe pensler i forskjellige størrelser (hvis du maler smale mellomrom, kan en tynn pensel være nyttig). Mal i treets fiberretning og la malingen tørke i henhold til instruksjonene på malingsboksen.

Når malingen har tørket, er det på tide å avslutte med et toppstrøk. Hvis møblene allerede er malt, kan ett strøk maling være nok, ellers er to strøk bra.

Lykke til!

Hvordan ta vare på utemøblene dine – bonustips!

Hvis du vil at utemøblene dine skal vare lenger og ikke råtne, er det viktig å alltid ta inn stoler og bord i vintersesongen. Et annet triks for å få utemøblene til å vare lenger er å dekke dem til når de ikke er i bruk (om sommeren når de står ute). Du kan kjøpe trekk til utemøbler i butikker som Ikea, Jula og Clas Ohlson.

Kilde: Alcro, Hornbach