Lek med lakk!

Å male med skoletavlelakk er både lekkert og dekorativt. Gamle kjøkkenskap eller en sliten dør får et helt nytt uttrykk med lakken. Dessuten får du en praktisk huskeliste der du kan skrive opp alt du trenger eller ting du skal gjøre.

  FØR: En helt vanlig kjøkkendør. ETTER: …som raskt forvandles til en ekte svart tavle
Svart er en farge som, når den brukes med måte, kan være en spennende interiørfarge. Med skoletavlelakk blir den svarte fargen ikke bare dekorativ, men også praktisk. Er du litt dristig maler du alle kjøkkendørene med skoletavlelakk. Lakken kan brukes både på tre og metallunderlag. Kanskje kjøleskapet ditt trenger en ansiktsløftning? Fargen er en vannbasert lakkfarge, som er luktfri og som ikke farger av. En liter skoletavlelakk koster ca. 150 kroner og rekker til ca. fire kvadratmeter. 

Slik gjør du:

 

•        Puss overflaten som du skal male med fint sandpapir. Større uregelmessigheter må sparkles før du pusser og maler.

•        Mal to lag farge med en myk lakkpensel. Vent et døgn mellom påstrykningene. Skyll penselen ren med vann.

•        Du kan endre fargen når som helst, det er mulig å male over.

 

 

bildetekst

Det er ikke så lett å slutte å male når man først har begynt. Her er ytterdørens innside malt med tavlelakk og dekorert med et dikt som er påført med kritt.