Handleliste: 10 ting du må ha når du skal male

Følg denne handlelisten før du skal male, så slipper du å måtte avbryte jobben for å gå på shopping.

Når du skal male, er det mange ting du trenger. Maling, pensler og maskeringsteip er selvfølgeligheter, men det er også endel andre ting du bør ha klart, for å sikre et godt resultat og en god arbeidsprosess.

Men med mindre du er profesjonell maler, er det ikke alle hjelpemidler som er like innlysende å kjøpe inn.

Og fordi det kjedelig å oppdage at du mangler verktøy eller annet midt i jobben, får du her en praktisk 10-punkts huskeliste over alt du trenger til malejobben, i tillegg til maling, grunning, rull og vaskemiddel, selvfølgelig.

Har du maling liggende? Slik bør den oppbevares!

Sjekk hva du har liggende før du skriver en handleliste med det du mangler. Så kan du gå i butikken. Her er det du trenger:

1. Arbeidshansker

Gode arbeidshansker eller engangshansker, kommer alltid godt med. Da unngår du søl både her og der.

2. Mikrofiberkluter

Hvis du først har prøvd å jobbe med mikrofiberklut, vil du ikke gå tilbake til noe annet. Gode mikrofiberkluter er gull verdt, og kommer godt med når du skal gjøre rent eller skal fjerne slipestøv.

3. Flere pensler

(Foto: Jordan)

Trodde du at det holdt med en skarve malerull? Tro igjen. Du får et mye finere resultat hvis du bruker pensler til å male langs kanter og i hjørner, blant annet. Du kan også investere i en fordriver for å etterstryke malingen etter rulla, for å jevne ut malingsstrukturen.

4. Maskeringstape

De fleste er godt kjent med maskeringstape og hvorfor det bør brukes. Men husk at det finnes forskjellige typer maskeringsteip beregnet for forskjellig underlag, så velg teiptypen som passer jobben du skal gjøre.

5. Engangswipes

Når du maler blir det nesten alltid litt søl, enten på deg selv eller på andre flater. Slikt søl er lurt å fjerne med en gang, og til det er ingenting bedre enn oppussings-wipes.

6. Dekkefilt

Bruker du fortsatt gammel plast eller avispapir til å dekke gulvet når du maler? Da er tiden inne for å prøve dekkefilt. Med denne tildekkingen trekker malingen ned i filten, og plastlaget under sørger for at ingenting kommer gjennom. Og dekkefilten kan brukes om igjen mange ganger.

7. Rørepinne

(Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

Rørepinnen er en liten detalj som er lett å glemme. Men den er viktig, og er nødvendig for å fordele bunnfall og pigmenter skikkelig. Den sikrer rett og slett et bedre sluttresultat, så skriv det opp!

Se også: 5 nybegynnerfeil du må unngå når du maler

8. Forlengerskaft

Skal du male en flate av litt størrelse, bør du også ha et forlengerskaft. Du får malt mer av gangen, du blir mindre sliten, du når opp steder du ellers ikke ville gjort, det er ergonomisk bra og jobben går mye fortere.

9. Boksåpner

En annen detalj som er lett å glemme, er en ordentlig boksåpner. Med en bokseåpner slipper du å bulke malingsspannet, og du får åpnet og lukket igjen lokket uten problemer.

10. Slipepapir/slipekloss

(Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Sist men ikke minst bør du sørge for godt vedheft for malingen. For å oppnå dette, bør underlaget slipes lett. Derfor bør slipepapir eller slipekloss alltid stå på handlelisten.

https://viivilla.no/wp-admin/post.php?post=2698&action=edit