Fargerik fornyelse

Et helt ordinært furubord er blitt et blikkfang i stuen etter noen strøk med maling. Og ikke nok med det, under bordplaten er det laget en skuffeløsning, der alle legoklossene til barna fort kan feies nedi, når bordet skal dekkes.

I tillegg til det fargerike bordet er denne stuen fult av friske møbelkarameller. Stripete gulvteppe i ull kommer fra Ikea.

Barn liker sterke farger. Selv vi voksne kan trenge noen energirike fargeklatter innimellom. Her har vi virkelig lekt med glade farger når vi skulle innrede stuen. Dessuten har vi endret et gammelt og kjedelig furubord til et praktisk og pent lekebord.

Bordet ble utstyrt med ny plate med klaffelokk, som gir utmerket oppbevaringsplass for både barn og voksne. Her kan legoklosser og aviser raskt gjemmes under bordplaten når man får gjester. Malt i hvitt og rødt ble bordet både frekt og betydelig mer brukervennlig for spill og lek.

Med en skuff med klaffelokk på sofabordet får du et praktisk, og usynlig oppbevaringsrom. Det fungerer like bra for leker, aviser, fjernkontrollen eller strikketøyet.

Slik gjør du:

  1. Hekt av den gamle bordplaten. Mål og marker hvor hengslene skal sitte.
  2. Sag til ny bordplate. Slip alle kanter.
  3. Mål og sag til en ny plate i bunnen, som skrus fast på undersiden.
  4. Slip alle overflater og gi bordet et strøk med grunnmaling.
  5. Mal bordplate og understell i ønsket farge.
  6. Skru fast hengslene i bordplaten. Og skru fast bordplaten.