7 annerledes ting du kan gjøre med Ikea-møblene dine

Er du lei av det typiske Ikea-utseendet? Her er 7 smarte triks du kan prøve for å gjøre møblene dine helt unike.

Ikeakunder over hele verden har gjort det til sitt oppdrag å fornye de kjente og kjære møblene slik at de ikke lenger ligner på masseproduserte varer. Det har resultert i det geniale nettstedet ikeahackers.net; siden er proppfull av gode idéer, DIYs og enkle how to’s. 

Vi har lett frem de stiligste «hack’ene» vi kunne finne, og definitivt vil prøve selv. 

Hjemmekinoanlegg

Ganske enkelt (og billig!) kan du bruke et Ikea-skap til å skjule en projektor på for eksempel soverommet. Bloggen Huskverna viser deg hvordan!

Foto: Huskverna

Kjøkkenøy

Et samboerpar fra Sverige postet bilde av deres midlertidige kjøkkenøy, og forklarte at de kun har skrudd fast en bordplate på en vanlig Ikea-bokhylle. Se flere bilder og hvordan HER!

Foto: Ikeahackers.net

Diskrét vinhylle

Hvis du vil ha et eget sted til å oppbevare vin på et lite kjøkken, kan en dikrét vegghylle være svaret. To Ikea-hyller av typen RIBBA gjør at vinen ikke triller ned, og kanten skjuler flasken på en pen måte.

Foto: Ikeahackers.net

Egendesignet kommode

Eller, nesten, i hvertfall. Har du en kjedelig Ikea-kommode stående, er det ingenting i veien for å redesigne den i akkurat din stil. Denne er trukket i nytt antrekk av bloggeren Hello Boudreau.

Foto: Hello Boudreau

Ny kjøkkenhylle

RIBBA-hyllen kan brukes til så mye mer enn bare bilder. Kjøp en i samme farge som veggen på kjøkkenet og fest en metallstang under. Ha pynt på hyllen og la kjøkkenredskapene henge under.

Foto: Ikeahackers.net

Redesignet LACK

Har du et LACK-bord du ikke får bruk for? Denne Ikea-hackeren har festet et lag med tre på bordet, malt det og fått et moderne og nytt kaffebord.

Foto: Ikeahackers.net

Orden i verktøyet

Med en drill, en RIBBA-hylle (såklart), en BYGEL-stang og noen kroker har du alt du trenger for å ha verktøyet i orden. Se hva du trenger å gjøre HER!

Foto: Ikeahackers.net