5 forbløffende fine ting du kan lage av rør

Har du rester av pvc-rør liggende og slenge? Kutt opp rørene i passe lengder, og gå i gang med ett av disse morsomme hobbyprosjektene! 

1 Lag en moderne adventskrans!

Kilde: Gardenclub/Homedepot

Tenk at noe så uspennende som rør kan forvandles til en fjong juledekorasjon! Her trenger du rør i ulike dimensjoner, superlim, maling, to skapknotter og en lenke til å henge kransen opp i.

Etter å ha kuttet opp rør i ulike størrelser, samler du dem i et fint mønster rundt en stor taperull eller lignede (for å lage hullet i midten av kransen).

Marker med en blyant hvor rørene møtes, og stryk på superlim der de skal festes sammen. Ta en del av gangen, limet tørker fort.

Drill hull i de to delene hvor lenken skal henge. Hullene må være i samme størrelse som skruene på skapknottene du har plukket ut. Deretter fester du lenken til rørene med skapknottene.

Mal kransen med spraymaling. Bruk heftgrunn i tillegg dersom du vil ha en ekstra holdbar dekorasjon. Når malingen er tørket og klar, kan du henge opp kransen.

Pynt dekorasjonen med for eksempel juletrekuler. Det fine med denne kransen er at dekorasjonene kan byttes ut etter sesong!

TIPS! Bruk sirkelsag eller baufil for å kutte opp pvc-rørene i mindre deler.

2 Fiks et fiffig vinstativ

Kilde: Martha Stewart

Med denne metoden kan du trylle om en hvilken som helst hylle til et vinstativ. Du trenger pvc-rør i 10 cm bredde, kuttet til dybden av bokhylla di. Du trenger også superlim, sandpapir, heftgrunn og spraymaling.

Stable rørene i hylla først for å sjekke hvor mange du får plass til. Puss kantene jevne med sandpapir. Mal først med heftgrunn, så med spraymaling. La rørene tørke helt.

Marker hvor limet bør være før du limer dem sammen med superlim. Du kan også bruke ekstra sterk borrelåstape som denne til å feste delene sammen.

3 Lag en smart skohylle

Kilde: Home Stories A to Z

Denne morsomme skohylla er lett å lage og lett å plassere. Du trenger 10 rørbiter i 30 cm lengde. Slip alle skarpe kanter med fint sandpapir. Rørene på bildet er malt med med akrylmaling i endene, og så er de dekket med tapet med trykk av bjørkenever.

Du kan bruke den tapeten du vil, men sørg for at du ikke limer tapetet hele veien rundt røret – la det være igjen en glipe hvor du kan lime sammen rørene med superlim. Om du limer direkte på tapetet i stedet, vil det ikke holde like godt.

4 Imponer med disse nydelige vasene

Kilde: eHow Home

Disse lekre metalliske vasene kommer ingen til å tro at du har rasket sammen av rør-rester. Her er det brukt pvc-rør i to tykkelser, som er kappet i litt ulike lengder. Det er bare fint om resultatet blir litt asymmetrisk, så ingen av rørene trenger å ha samme høyde. Rørene er så spraylakkert med metallisk gullmaling.

Du lurer kanskje på hvordan du skal holde blomstene friske nedi disse hjemmelagde vasene? Til de tykkeste går det bra med et smalt, lite glass (f.eks drammeglass), mens til de aller tynneste kan du bruke et reagensrør fylt med vann.

5 Bygg en praktisk penneholder

Kilde: Design by Studio C

Et perfekt prosjekt for skrivebordet – eller til diverse skruer og muttere på hobbyrommet. Til å lage penneholderen er det brukt rør i to ulike tykkelser som er kappet i 30 graders vinkel i den ene enden.

Mal rørene med heftgrunn og spraymaling – bruk en farge som matcher interiøret ditt. La det tørke godt.

Plasser så rørene sammen slik du vil ha dem. Marker med en blyant før du limer sammen delene med superlim. Deretter setter du rørsamlingen på en tykk pappskive, tegner rundt og klipper ut. Stryk lim på undersiden av rørene og fest penneholderen til pappen som nå utgjør bunnen.

Om du vil ha det litt mer forseggjort – og har utstyret til det – kan du skjære til en sponplate i stedet for papp. Mal den i samme farge som rørene før du limer bunnen til resten.