ANNONSØRINNHOLD

Vi ble aldri kvitt den vonde lukten i kjelleren

Jeg er en mann av det enkle, men når en type vond lukt setter seg så merker jeg den. Vi har et eldre hus, hvor det har vært en tung og vond lukt i flere rom. Vi har prøvd billigere og dyrere løsninger om hverandre uten særlig suksess.

Mye ubrukt kjeller areal

I Norge finnes det svært mange kjellere som står ubrukt på grunn av dårlig lukt av mugg, sopp og råte. Mye areal går til spille og står ubrukt. Når lukten biter seg fast er det også vanskelig å benytte areal som boder, da tekstiler og lignende ødelegges.

Hvert tredje hjem sliter med fuktproblematikk

Hjemme hos oss har vi tilsvarende lukt ved trappeoppgangen. Lukten siver sakte inn i gangen med tiden, den litt kalde men mugne lukten. Uansett hvor mye vi har lett, så finner vi den bare ikke. Skikkelig irriterende spør du meg. Min første tanke var fuktighet i kjelleren, og jeg bestilte befaring av takstmann som prøvde å måle fuktighet uten hell. Kjelleren var tørr som bare den. Samme rare lukt har med tiden også dukket opp på toalettet. Her har vi gjennomført tiltak som ny vifte, bytting av avløp, sjekking av kloakken og leting etter døde mus i veggen etc. Alt uten hell, samt at det har kostet dyre summer. Til slutt valgte vi å gi opp og bare leve med lukten. Jeg vet jo innerst inne at dette ikke er optimalt, spesielt når man har barn i huset, men man kan ikke bare rive huset heller. Les mer på ozoneair.no

Visste du at mugglukt kan være veldig helsefarlig for kroppen når man bor i det

Hvis du bor i et fuktig hus eller har fukt og muggsopp i boligen, så er du utsatt for en økt risiko for symptomer på luftveissykdom, luftveisinfeksjoner og forverring av astma, konkluderer både Verdens helseorganisasjon (WHO) og Folkehelseinstituttet, FHI.

 

Heldigvis lever vi i 2020, og verden utviklinger seg raskt

Noen tipset meg om en maskin som heter Ozoneair. Rett og slett en liten svart boks. Leverandøren skriver på hjemmesiden sin, «Ozonet når alle luktmolekyler, ikke bare i luften, men enda viktigere, ved kilden» Akkurat sånne setninger, kjøper jeg aldri. I hvertfall ikke etter å ha testet så mye annet, men jeg var jo litt desperat og tenkte at ingenting skal være uprøvd. Jeg bestilte en, som kom levert på døren etter kort tid, en liten eske med en liten boks. Dette synes jeg lovet godt. Men tanken på at den lille maskinen skulle rydde hele kjelleren min fri for lukt var jeg litt skeptisk til må jeg innrømme.

Ikke mye teknisk styr med den heller. Bruksanvisningen var enkel og jeg installerte den på en, to, tre. Kun å sette i kontakten, taste inn antall kvm på rommet og vipps så var vi i gang. Jeg holdt meg borte fra kjelleren noen timer og tenkte at om dette skulle virke ville det være for godt til å være sant. Jeg så kun for meg nok en faktura og betale og ingen resultat.

Til min store forbauselse kjente jeg ingen lukt da jeg gikk inn døren. Etter kun fire timer, kjente jeg ingenting, ja bokstavelig talt ingenting. Lukten som var der fra før, var borte. Hvordan dette er mulig, vet jeg ikke, men som jeg har skjønt, sender den lille boksen via en hurtig reaksjon ozon som angriper og nøytraliserer de luktfremkallende partiklene. I denne prosessen blir de helt luktfrie. For min og vår del, ble dette en særdeles positiv opplevelse som løste et problem vi faktisk trodde var umulig å løse.