Otto Robsahms favorittverktøy

Otto Robsahm fra "Sinnasnekker'n" på TVNorge har delt sine favorittverktøy med Vi i villa.

Otto Robsahm er kjent fra TV som snekkeren som får til det meste. Du har sett ham forsøke å redde både parforhold og dårlige oppussingsjobber i programmet «Sinnasnekker’n», og svinge seg på gulvet under første sesong av «Skal vi danse».

Robsahm har i tillegg produsert DVD-er med tips og triks rundt oppussing, og han har gitt ut bok. I Ottos tips og trix finner du ideer om alt fra en enklere og artigere hverdag for barna og deg selv til triks for smartere rengjøring og en sikrere bil.

Og nå forteller han altså Vi i villas lesere om sine favorittverktøy.

Skrudrill: Bildet viser en Bosch Drill PSR 10,8 LI.

Med drill og fres
Som snekker har Robsahm lang og god erfaring med elektriske verktøy. Når han skal velge et favorittverktøy, blir det skrudrillen som stikker av med prisen som beste elektriske verktøy.

– Skrudrillen er det mest anvendelige verktøyet, sier Robsahm, som mener du bør legge litt penger i en god skrudrill.

I valg av beste verktøy, faller Robsahm ned på håndoverfresen. Dette er et allsidig verktøyet som du får i utallige former, prisklasser og merkenavn. Med en god håndoverfres kan du lage alt fra profilerte lister og billedrammer til flotte spesialdesignede skap og hyller. Også her lønner det seg å legge litt penger i produktet, da de rimeligere variantene kan være noe unøyaktige.

Elektrisk: Robsahm bruker elektrisk gressklipper. Foto: Bosch

Stihl i hagen
Fremdeles er det lite som minner om vår, men når snøen smelter og gresset titter frem, kommer også hageverktøyene frem.

Robsahm klipper gresset med en Bosch elektrisk gressklipper. Elektriske gressklippere er miljøvennlige og stillegående sammenlignet med bensinklippere. Det at du slipper både støy og eksos gjør dem spesielt godt egnet i nabolag der husene ligger tett og plenene ikke er av det største slaget.

Men for Robsahm er favoritten blant hageverktøyene likevel det han kaller Stihl ugressklipper. Vi får tro det er en plenlufter – eller en såkalt mosefjerner – han mener.

Grilltang fra Landman: Et noe annerledes hageverktøy?

Kuriosa
Og Robsahms beste hagetips? Det er å bruke et noe uvanlig verktøy når rosene skal beskjæres.

– Bruk grilltangen når du skal klippe rosene. Da stikker du deg ikke, og du kommer lettere til, tipser Robsahm.