ANNONSØRINNHOLD

Slik ruster du hjemmet ditt til pollensesongen

Nå kommer pollenet. Da gjelder det å ha utstyret i orden. 

Milde og snøfattige vintre gjør at pollensesongen blir lengre og lengre her i Norge. Det gjør ikke bare hverdagen verre for landets allergikere; det kan også gjøre at flere blir allergiske.

Det store spørsmålet blir derfor hva du selv kan gjøre for å sikre deg og familien.

Nøkkelen er godt inneklima

– Det er dessverre slik at et dårlig inneklima kan gi luftveisproblemer, såre øyne, tretthet eller hodepine. Men med et velfungerende, balansert ventilasjonsanlegg får du imidlertid et godt inneklima, og kan sikre deg og familien din. Forskjellen er som natt og dag, sier Gard Skjelstad, salgssjef hos Exvent.

Kan et slikt anlegg hjelpe mot pollen?

– Ja, det er jo litt av poenget. Et balansert ventilasjonsanlegg tilfører luft utenfra, men på vei inn i boligen vil både pollen og annen forurensning bli stoppet i ventilasjonsanleggets filtere, sier han.

Gard Skjelstad i Exvent. (Foto: Exvent)

«Siden pollenet stoppes i filteret på vei inn, kan du være trygg på at boligen din blir tilført ren og frisk luft.»

Blir det krise hvis du har glemt å skifte filteret?

– Forstå meg rett: Det er definitivt viktig å skifte filteret regelmessig. Men det er nok mange som tror at moderne ventilasjonsanlegg ikke klarer å filtrere bort pollen og annen forurensing om det går tett. Men faktum er at våre Exvent-filtere er så solide at de fortsatt vil hindre pollen og annen forurensing å komme inn i huset, sier en forteller Skjelstad engasjert.

– Hovedgrunnen til at filteret bør skiftes jevnlig er ganske enkelt. Tette filtere gjør at ventilasjonsanlegget må jobbe stadig hardere for å presse den rene luften gjennom filteret, og så må det attpåtil jobbe enda hardere for å transportere den innvendige luften ut av boligen igjen. Da jobber anlegget hardere enn nødvendig, og dermed går anleggets strømforbruk opp. På lang sikt kan denne økte slitasjen også medføre kortere levetid på anlegget og det har jo ingen lyst til, forklarer Skjelstad.

Tette filtere kan koste deg dyrt, både på kort og lang sikt! (Foto Exvent)

Se også:

Exvent har varmepumpen du verken ser eller hører!

Dårlig inneklima kan gjøre deg syk

Hvor ofte bør du skifte filter?

– Det avhenger litt hvor du bor, men det bør minimum byttes to ganger i året. Her gjelder det jo å tenke på egne behov og forutsetninger. Bor du i Oslo sentrum og er sterkt plaget av forurensing kan det være greit å skifte filter fire ganger i året, det samme om du er sterkt plaget av pollenallergi, sier Skjelstad.

Han forklarer videre at det er lurt å heller skifte filter litt for ofte enn litt for sjelden. Det bidrar til å holde luftkvaliteten oppe og strømforbruket oppe.

– Et anlegg som regelmessig får nye filtere er dermed ikke bare økonomisk fordi det bruker mindre strøm. Det vil også vare lenger, fordi det jobber under så gunstige forhold som mulig, sier Skjelstad.

Men er det ikke vanskelig å skifte filter?

Neida. Vi i Exvent har gjort dette enkelt for kunden. I praksis trenger du ikke engang verktøy, så det å skifte filter på et Exvent-anlegg er så enkelt at alle kan gjøre det på få minutter, sier Skjelstad.

TRENGER DU NYTT FILTER?

Kontakt Exvent på telefon: 67 10 55 00 eller send en e-post for bestilling!

Laget for nordiske forhold

Alt dette er vel og bra for de som allerede har et Exvent-anlegg, men hva med de som enda ikke har et balansert ventilasjonsanlegg?

– Det fine med Exvent er at vi helt siden starten i 1983 har spesialisert oss på å installere velfungerende ventilasjonsløsninger i enhver type bolig. Uansett om du bygger helt nytt eller skal pusse opp har vi et anlegg som passer for deg, sier Skjelstad.

Alle Exvents produkter er laget i Finland, og er produsert for å fungere optimalt i et nordisk klima og de skiftende forholdene vi har her i nord.

– Spør du meg er det akkurat dette som gjør Exvent til et naturlig valg for den kvalitetsbevisste boligeier, og det bekrefter jo også våre fornøyde kunder. Har du først opplevd en problemfri hverdag med et godt inneklima, er det ingen vei tilbake. Det må rett og slett oppleves, avslutter Gard Skjelstad.

TRYKK HER FOR Å LESE MER OM EXVENTS PRODUKTER OG LØSNINGER!

Les også: Slik får du bedre luft inne

Meld deg på Vi i Villas nyhetsbrev her!