ANNONSØRINNHOLD

Velg riktig rekkverk til terrasse, balkong eller innendørs!

Hva behøver du å tenke på når du skal velge et rekkverk til din uteplass eller innendørsmiljø? Rekkverkbutikkens Sisse Martensen gir håndfaste råd og anbefalinger. 

Begynn med å fundere på hvilke funksjoner ditt rekkverk skal ha. Skal rekkverket hindre risiko for fall ved trapp, balkong eller terrasse, eller fungere som en fin avgrensning? Skal rekkverket beskytte mot vind og hindre innsyn? – Dette er praktiske spørsmål du først bør stille deg i starten, sier Sisse Martensen som er salgssjef hos Rekkverkbutikken.

Velg rekkverk avhengig av plassens forutsetninger. Om det finnes risiko for fall fra en balkong eller terrasse, må rekkverket være høyt nok. Byggteknisk forskrift (TEK17) sier at et rekkverk skal være minst 100 cm høyt om nivåforskjellen er inntil 10 meter. Rekkverket får heller ikke være utformet slik at man kan klatre på det, noe som ofte er tilfellet ved horisontale ribber og spiler.

Vil du ha et rekkverk som er sikkert og som ikke skygger for utsikten, er et glassrekkverk å foredra. 

– Om du skal bygge ditt eget rekkverk må du ha oversikt over reglene som finnes i Byggteknisk Forskrift (TEK17).  Et rekkverk man kan klatre over, får eksempelvis kun monteres på bakkeplan, sier Sisse. Velger du et rekkverk fra Rekkverkbutikken, ser vi til at det oppfyller alle sikkerhetskrav i forhold til hvor rekkverket skal monteres.

Du kan trygt stå og nyte den vakre utsikten ved et glassrekkverk.

– Vil du ha le for vinden når du sitter på din balkong eller altan, så er et glassrekkverk et bra alternativ, sier Sisse. Om du vil hindre innsyn noe, så kan du velge et frostet eller tonet glass.

Sisse Martensen, Salgssjef hos Rekkverkbutikken.

Glassrekkverk i ulike varianter

Med et glassrekkverk får du en lys og romslig atmosfære, og det finnes en helt hav av varianter å velge blant. Det finnes stolper i f.eks. rustfritt stål eller aluminium. Du kan også velge stolpefritt glassrekkverk, noe som gir et eksklusivt inntrykk og maksimal utsikt.

Ulike material krever ulike mengder vedlikehold
Hvor mye vedlikehold ditt rekkverk behøver, avhenger av hvilket materiale du velger. Variabler som hvor du monterer rekkverket, spiller også inn. Rekkverk innendørs krever mindre vedlikehold enn et som står utendørs.

– Treverk er et materiale som blir hardest rammet av vind og vann og må behandles relativt ofte for å holde seg pent. Et glassrekkverk behøver bare å bli rengjort fra tid til annen, sier Sisse.

Et rekkverk helt i glass skaper et åpent og luftig inntrykk i rommet.

Rekkverk gir verdiøkning på huset

– Velg det rekkverket du trives best med. Våre kunder sender ofte inn bilder på sine rekkverk og jeg har sett eksempler på klassiske trehus, jugend-villaer, funkishus og arkitekttegnede moderne drømmehus. Et velvalgt glassrekkverk passer stort sett inn hvor som helst, legger Sisse til.

Det kan også være klokt å tenke på hva som tilfører mest verdi til huset. Et lekkert glassrekkverk på balkongen eller terrassen kan være den eksklusive detaljen som øker verdien på huset.

– På Rekkverkbutikken tilbyr vi også rekkverk med stolper og glass i valgfrie farger. Det er en fin måte å få rekkverket til å passe perfekt inn til akkurat ditt hus, sier Sisse.

Bygge selv eller kjøpe ferdig?

– Den smidigste løsningen er å kjøpe et komplett rekkverk. Det behøver ikke å bli en spesielt dyr historie heller, og du sparer dessuten tid og får alt levert hjem til din adresse. Hos oss på Rekkverkbutikken finner du måltilpassede glassrekkverk, rustfrie rekkverk og håndløpere. Alle deler til rekkverket inngår i din bestilling sammen med skruer, bits, bor og eventuelle spesialverktøy. Vi har dessuten flere nye produkter på gang, avslutter Sisse.

Med altanrekkverk i glass får du både le for vinden og en fin avgrensning.