ANNONSØRINNHOLD

Blogg: Garasjen begynner å ta form!

Kristian og Christina har tatt fatt på både vegger og tak. Se video.

 Vi i Villa følger Kristian og Christina gjennom garasjeprosessen fra start til slutt. Følg med her.

Tredje oppdatering fra Kristian og Christina:

 Nå er vi ferdig med ”fase” to, tett undertak. For å komme hit har vi satt opp gavlvegger og takstoler, samt lagt på takplatene som utgjør undertaket. Siden vi valgte å droppe kranbil på gavlveggene gikk det med litt tid, og mye slit, for å få disse opp og på plass. Vil ikke anbefale noen å prøve det selv. Bare å bestille kranbil med en gang.

Takstolene derimot gikk veldig greit å få opp. Et tips er å huske å feste toppene av takstolene før de løftes opp. Det glemte jeg, og det ble litt ekstra styr med stigeflytting for å få festet disse etter at alle takstolene var på plass.

Utfordring med vind og vær

En utfordring vi møtte på i forbindelse med taket, var vind og gavlvegger. De fungerer som store seil. I det vi fikk reist den første veggen, begynte det selvsagt å blåse godt. Det ble derfor noen intensive minutter med å holde det man maktet i tauet, mens støttelekter ble festet. Vi endte opp med å skru fast to lange 2”x4” på hver side av gavlveggen, samt mange støttelekter ned til sideveggene. Bygger du i et område som kan oppleve vind, eller vindkast, sørg for å sikre godt! Bakveggen på min garasje holdt på å gi etter i et av vindkastene, men det gikk heldigvis bra.

Leggingen av undertaket gikk egentlig veldig greit. Her var det bare å følge monteringsanvisningen. Siden takvinkelen er relativt bratt, 36 grader, så måtte vi feste en del midlertidige lekter slik at det skulle bli enklest mulig å flytte seg rundt oppe på taket.

Nå skal vi starte på neste trinn, som er lekting, før vi kan begynne med taksteinen. Det står beskrevet ganske godt i monteringsveilederen om lekteavstand og utregningsmetoder, så det tror jeg skal ga fint.

Mvh Kristian & Christian

 

Annonsørinnhold: Dette er en kommersiell artikkel skrevet av Bonnier Creative Studio for Igland Garasjen.