Med denne snøhøvelen måker du taket på rekordtid

Se hvordan Geir Håkon Opheim får hyttetaket snøfritt i videoen over. Med denne enkle, hjemmelagde snøhøvelen tar det kun noen timer.

Videoen av Geir som måker taket med en snøhøvel tok for noen år siden internett med storm. Hytta hans i Rauland, Telemark, var helt snødd ned, men Geir fikk en idé. 

Etter å ha sett en lignende oppfinnelse som kostet 2990 kroner, bestemte Geir Håkon seg for å lage en selv. Med denne snøhøvelen faller det perfekte blokker ned fra taket, men arbeidet er fysisk krevende.  

– Filmen har blitt sett av flere hundre tusen mennesker, så dette tok helt av! Jeg tror det skyldtes at filmen kom på riktig tidspunkt, midt i snømåkesesongen, sier Geir Håkon Opheim.

I videoen bruker han et langt skaft med L-formet spade festet på enden. Når snøen treffer plastikken, som er festet til det lange skaftet, sklir snøen lett ned. 

Geir fortalte til VGTV at han kun brukte 100 kroner på materialer for å bygge snøhøvelen. Orker du ikke å lage en selv får du en lignende variant hos Hyttetorget.

I følge avisen Varden tok måkejobben 3 timer. Hytta er 90 kvadratmeter og det lå halvannen meter snø på hyttetaket. 
Meld deg på Vi i Villas nyhetsbrev her!