Tak

Gode ​​tips og triks om tak

Det er mange ting å vurdere når du skal velge eller bygge nytt tak til hjemmet ditt. Her finner du de aller beste tipsene og triksene til hvordan du best kommer i gang med det nye taket. Du finner også gode råd om hvordan du tar vare på taket på huset på best mulig måte.

Les mer

Gode ​​råd til deg som skal bygge nytt tak

Når du skal begynne å bygge nytt tak er det mange hensyn som må tas. Du må blant annet tenke på hva det koster. I tillegg bør du også finne flere ulike entreprenører som alle kan gi et deg et godt tilbud. Sørg alltid for å velge en entreprenør som du stoler på og som gjør jobben grundig.

Når du skal innhente tilbud om å få lagt nytt tak, skal tilbudet være gjennomgått og klart helt ned til de enkelte detaljene. Dersom det er uklarheter i planen og i tilbudet kan det hende du ikke blir fornøyd med det ferdige resultatet når taket er klart.

Du må informere forsikringsselskapet ditt før du begynner å legge nytt tak på huset. I noen tilfeller kan det også være en fordel å tegne en byggeforsikring, som dekker eventuelle skader som måtte oppstå under byggingen. Forsikringen dekker også materialer som blir stjålet under prosessen, dersom man skulle være så uheldig.

Hvordan fjerne mose på taket

Mose på taket er vanligvis ikke så ille som du kanskje tror det ser ut. Men i noen tilfeller kan det skje at mosen holder på vannet, så det kan risikere å sive inn. Det skjer ikke ofte, men det skjer – men først og fremst i lave takhellinger.

Hvis du ønsker å fjerne mose fra taket ditt, så er den absolutt beste måten å gjøre det på ved å bruke en stiv kost. I tillegg er det en stor fordel å gjøre det om sommeren i en periode hvor det ikke har regnet på lenge. Slik sikrer du at taket er så tørt som mulig når du skal fjerne mose. Du kan også velge å spraye med algerens etter å ha renset taket for mose. Dette bidrar til at mosen ikke kommer tilbake.

Her finner du den flotte takguiden

Vi I Villa har også sørget for å samle landets ledende leverandører av tak, som alle kan hjelpe med å rådgi deg i forhold til hvilket tak du bør velge, samt hvilken prisklasse på tak du ønsker.

Hva slags tak bør du velge?

Det finnes en lang rekke ulike taktyper som du kan velge når du skal ha nytt tak. Taksten i tegl og skifer er den typene med absolutt lengst levetid. Takpapp er også et meget slitesterkt tak og samtidig også veldig fleksibelt. En takpapp kan vare mellom 30 og 50 år, men den er definitivt ikke like lang som et tegltak og skifer som kan vare mer enn 100 år. Det er også mulig å velge Torv, Decra og betong som alle kan vare i ca 40-60  år.

Slik gjør du huset klart for kaldere tider

Slik gjør du huset klart for kaldere tider

«Winter is coming». Det går mot kaldere tider, og det er på tide å ta en runde rundt huset for å ta en skikkelig høstsjekk. Her er sjekklisten du trenger.

Tette takrenner kan koste deg dyrt

Tette takrenner kan koste deg dyrt

Tette takrenner kan gi husskader som er svært dyre å reparere. Likevel glemmer mange av oss å rense dem jevnlig. 

Fem smarte råd for å unngå vannskader på taket

Fem smarte råd for å unngå vannskader på taket

Høsten er her med løv som faller ned fra trærne og dager med mye regnvær som ofte er en stor belastning for taket. Pass derfor på å ha effektive takrenner slik at regnvannet får renne ned fra taket og ikke inn i huset når høstens ruskevær kommer for fullt.

Nå skal taket sjekkes

Nå skal taket sjekkes

Om huset skal få et langt liv, er det essensielt at taket holder tett. Både høsten og våren er en ypperlig tid for å sjekke om noe må gjøres med husets topplokk. Følg vår smarte sjekkliste!

Slik fjerner du mose på taket
Slik fjerner du mose på taket

Slik fjerner du mose på taket

Mange opplever at det gror godt med mose på taket. Fjern mosen effektivt og på mest mulig skånsom måte.

Fare for takras?

Fare for takras?

Når mildværet kommer, øker også faren for at snø og is raser ned fra taket ditt. Les hvilket ansvar du har hvis det skulle skje. 

Når og hvordan bør du måke taket?

Når og hvordan bør du måke taket?

Knirk og smell fra konstruksjonen, samt dører og vinduer som er vanskelige å åpne, kan være tegn på at du må måke taket ditt.