Sommerens beste solskjermingstips

Endelig er det blitt sommervarme i luften! Men når solen er på sitt mest intense kan den til og med være litt plagsom. For å nyte utelivet maksimalt kan det lønne seg å satse på siste nytt innen solskjerming.

1. Terrassemarkiser

− Vi ser at bruksmønsteret for terrassemarkiser har endret seg og mange velger å lage et uterom ved å la markisen stå ute fra april til oktober. Det nye er å montere en nedsenkbar perforert «rullgardin» som forankres med vindsikring til rekkverk eller gulv på terrassen, forteller Egil Aamodt som er daglig leder hos Markisemannen.

Moderne automatikk for solskjerming med motoriserte markiser gjør at du kan styre markisen med en fjernkontroll, også når du er på ferie.

– I tillegg kan man montere spottere med dimmere og varmeovner som skaper et trivelig utemiljø selv etter solen har gått ned, forteller Egil Aamodt.

Terrassemarkiser laget av acryl og polyester tåler et røft nordisk klima og kan vaskes med en myk børste og oppvaskmiddel, for eksempel Zalo.

For mer info: Markisemannen

Persienner passer på de fleste hus, også moderne. Foto: Kjells Markiser

  2. Persienner

   Av alle former for solskjerming slippes det inn minst varme ved å benytte utvendige persienner.

   Mange foretrekker brede persienneskinner på 80 mm. Disse passer fint til store vindusflater, og de har innebygget vindlås slik at de tåler sterk vind.

   For mer info: Kjells Markiser

   Screens blir mer og mer populært blant norske huseiere. Foto: Tundra

    3. Screen

     Tundra Mini Screen® er konstruert for mindre vinduer. På glidehengslet vindu (Norgesvindu, Husmorvinduet, etc) kan den monteres direkte på åpningsrammen.

     Dette er et fasadenøytralt produkt, når den ikke er i bruk forsvinner den nesten helt og i bruk dekker den bare glasset. Konstruksjonen er kompakt, den er markedets minste utvendige solskjermingsprodukt. Tundra Mini Screen betjenes med snor og kan ikke motoriseres.

     For mer info: Tundra

     Solcelledrevet solskjerming er det nyeste på markedet. Foto: Velux

      4. Solcelledrevet solskjerming

       Du kan også beskytte takvinduer mot stekende sol med en helt ny teknikk. Takvinduet Velux Integra Solar kan påmonteres solcelledrevet solskjerming, som betjenes med en kontrollpad. Du kan velge om du vil at takvinduet skal være elektrisk eller soldrevet.

       Med kontrollpaden kan du åpne og lukke vinduene på bestemte tider. Med enkle menyinnstillinger kan det lages ulike programmer for ulike behov og for å lufte eller jevne ut temperaturen på varme dager.

       Det vil alltid være nok strøm i batteriet til å lukke takvinduet. Dersom batteriet er i ferd med å gå tomt for strøm, vil takvinduet lukkes automatisk.

       For mer info: Velux

       Fleksible parasoller har mange bruksområder. Foto: Kjells Markiser

        5. Parasoller

         En frittstående parasoll kan være lurt å skaffe om du har en stor hage, og gjerne vil beskytte deler av den mot stekende sol midt på dagen.

         Det finnes nå parasoller som har stolpen på siden, og som kan vri selve solskjermingsdelen rundt sin egen base. Parasollen Sombrano kan åpnes og lukkes med en sveiv.

         For mer info: Kjells Markiser

         Zip screen passer ekstra godt til moderne boliger. Foto: Fasadeprodukter

         6. Zip screen

         − Zip Screen er en av de nyeste løsningene innenfor solskjerming som tåler vind opptil 120 km/t, sier Dag Skipperud Johansen i Fasadeprodukter AS.

         Denne markisen er spesielt godt egnet til moderne fasader, og siden den er selvrensende forlenges produktets levetid.

         – Effektive solskjermingsløsninger er en smart energiøkonomisk investering. Om natten vil solskjerming hindre varmeutstråling vinterstid og om sommeren reduseres behovet for kostbar luftkondisjonering, sier Skipperud Johansen.

         For mer info: Fasadeprodukter