Persienner til funkishuset

Går du med planer om solskjerming, er råd og veiledning fra en faghandel gull verd, mener familien Havn.

<!– –>
Persiennene fungerer også som gardiner, lamellgardin foran terrassedøren. –Perfekt løsning for sstore og små, synes Cathrine Havn og datteren Alva. Foto: Cedric Archer
Ved hjelp av sveiv kan markisens kappe senkes hele120 centimeter ned. Beskytter mot lav sol, vind og nedbør.

Familien er svært fornøyde med anbefalingen fra Celcius Solskjerming om utvendige persienner foran de store syd- og vestvendte vinduene på sitt ny funkishus utenfor Tønsberg. I tillegg til å holde sjenerende sollys og varme ute, skjermer persiennene mot innsyn.

Understreker stilen
– Enkelt og stilrent. Passer perfekt til funkisstilen, synes Cathrine Havn om den spesialttilpassede løsningen.
Spesielt fornøyd er hun med dekk-kassene som ligger over vinduene og beskytter persiennene. Avrundede hjørnekasser medvirker til en helhetlig løsning.
Intergrert og diskret, skjemmer ikke huset. Solskjermingen må være der, men skal helst ikke være synlig når den ikke er i bruk.

Varme innslipp

Valget falt umiddelbart på utvendige persienner fordi denne effektive solskjermingen avverger inntil 92 prosent av varmen som ellers ville passert gjennom glasset. Materialene er solide og værbestandige og vil holde seg i minst 20 år. Styreskinner på hver side holder persiennene på plass slik at vind ikke fører til støy og slamring.
I tillegg har persiennene en enkel og funksjonell betjening. Ved hjelp av fjernkontroll kan alle persiennene kjøres samtidig, eller hver for seg.

Istedenfor gardiner

Husets beboere fant snart ut at persiennene utenfor de store vinduene fungerer fint også som gardiner. Den doble terrassedøren ble utstyrt med stilren lamellgardin som holder nyskjerrige blikk ute, men slipper lyset inn. Boligens øvrige vinduer har skreddersydde, innvendige persienner.
– Med en bolig innredet i enkel, minimalistisk stil, var tradisjonelle gardiner aldri aktuellt hos oss, smiler Cathrine Havn.

Forbrukerinformasjon:
Celcius Solskjerming Lavik, tlf. 33 36 54 44
Scandic Markiser AStlf. 61 13 37 00
Ringfoss & Co AS tlf. 23 24 89 70
Markisemannen tlf. 815 00 004
Norsol AS tlf. 22 50 65 00