Solskjerming ute

Hva er den beste solskjermingen for hjemmet mitt?

Når det blir varmere ute kan det være en stor fordel å få montert riktig solskjerming i boligen – og det gjelder både i hagen, på terrassen og innendørs. Her finner du de beste tipsene og triksene til hvordan du kan skape skygge og kjølighet på de varme sommerdagene.

Les mer

Den enkle løsningen er parasollen

Den letteste og billigste løsningen er definitivt parasollen. En parasoll finnes i en lang rekke forskjellige farger, størrelser og materialer, og dette er en fordel da det gjør det lettere å finne noe som passer godt inn i akkurat ditt hjem. Samtidig tar ikke en parasoll mye plass når den slås sammen, og er dermed veldig enkel å sette vekk når den ikke er nødvendig.

På den annen side kan en parasoll være veldig værfølsom. Du kan derfor regne med å måtte si farvel til parasollen etter noen sesonger, og det kan bli dyrt til slutt.

Sett opp en markise

En markise er, i motsetning til en parasoll, en litt mer permanent løsning. Markisen er fantastisk å ha på en varm dag, hvor du til og med kan sitte ute hvis det for eksempel regner.

Sjekk midlertid alltid for å sjekke vindforholdene der du ønsker å sette opp markisen. Velg også en stil som passer til huset ditt, og sørg for å kjøpe en med rustfrie materialer slik at den varer lengst mulig.

Gode ​​råd til solskjerming

Her finner du de beste rådene om hvordan du kan skape koselig og god beskyttelse og skygge både innendørs og utendørs.

Juvelen av godt inneklima
ANNONSØRINNHOLD

Juvelen av godt inneklima

Innemiljø har blitt viktigere enn noen gang. Med solskjerming fra Norsol gjør du et kjøp for hverdag og fremtid.

6 smarte typer solskjerming
Solskjerming

6 smarte typer solskjerming

Sol er vel og bra, men det kan bli for mye lys og varme. Her får du en oversikt over fordeler og ulemper ved de vanligste solskjermingsmetodene.

Slik rengjør du markiseduken

Slik rengjør du markiseduken

Markiseduken bør rengjøres vår og høst, ellers risikerer du jordslag og grønske på grunn av pollen, veistøv og sur nedbør. 

Velg riktig solskjerming ute
Slik bygger du pergola i hagen

Velg riktig solskjerming ute

Vi går inn i en tid hvor solskjerming er et hett tema for mange boligeiere.  Her får du hjelp til å velge løsningen som passer for ditt hjem!  

Sommerens beste solskjermingstips

Sommerens beste solskjermingstips

Endelig er det blitt sommervarme i luften! Men når solen er på sitt mest intense kan den til og med være litt plagsom. For å nyte utelivet maksimalt kan det lønne seg å satse på siste nytt innen solskjerming.

Riktig solskjerming på terrassen

Riktig solskjerming på terrassen

En sommervarm terrasse kan fort bli en svett opplevelse dersom du ikke kan skjerme deg for solstrålene. Her viser vi deg noen eksempler på solskjerming og gir deg råd om hvordan du tar vare på markisen din.

God solskjerming med markiser og persienner

God solskjerming med markiser og persienner

Markiser, utvendige persienner eller screens – hvilken type solskjerming passer best for deg? Hvordan vedlikeholde for lengst mulig levetid? Her får du tips om solskjerming.

Skygge for solen

Skygge for solen

Trenger du skygge for solen er utvalget av solskjermingsprodukter stort og burde dekke de fleste behov.

Miljøvennlig utemaling

Miljøvennlig utemaling

Nye EU-direktiver har fått malingprodusentene til å tenke nytt på nteriørfronten. Nå kommer også utendørsmalingen i fornyet drakt.

Velg rett markise

Velg rett markise

Markisen gir skjønn skygge på solvarme dager og hindrer at lyssterke stråler får strømme fritt inn gjennom vinduene. Du slipper å få solen i øynene og møbler og inventar unngår å bli falmet av sterke solstråler. Her får du tipsene – som gjør det lettere å velge markisen som passer best for deg.

10 Markise råd

10 Markise råd

Her følger 10 gode råd for å velge rett markise til din bolig.