ANNONSØRINNHOLD

Slik ble Geir kvitt den dårlige lukten i kjelleren: «Ozoneair fjernet stanken på fire timer»

Geir Sætevik hadde problemer med dårlig lukt i kjelleren – en stank som spredte seg i resten av huset. Han prøvde Ozoneair, et svensk produkt som fjerner dårlige lukter med ozon. - Endelig lukter det friskt i kjelleren, sier Geir Sætevik.

Dårlige lukter er vanlige i våre hjem. De kan forårsakes av dårlig ventilasjon, avløp, fukt og mugg. Har du kjæledyr eller røyker sigaretter, setter seg luktene i vegger og møbler.

Derfor lukter kjelleren dårlig

Mange huseiere har problemer med dårlig lukt i kjelleren. Og det er ikke så rart. Kjelleren har ofte dårligere ventilasjon og oppvarming enn resten av huset, som øker risikoen for mugg og muggsporer. Fuktighet kan også stige fra bakken via grunnmuren.

– Det luktet fuktig og ekkelt i kjelleren vår. En sterk lukt som spredte seg opp i huset. Vi kjente lukten når vi våknet på morgenen og lukten satt seg fast i klærne og møblene våre, forteller Geir Sætevik.

«Ingenting har hjulpet»

Geir Sætevik er elektroingeniør og arbeidet i oljeindustrien, men er nå pensjonist. Han bor med kona i et trehus, bygget i 1937 i Færder kommune utenfor Tønsberg.

– Gjennom årene har jeg prøvd å bli kvitt kjellerlukten med hjelp av alle mulige produkter – fra avfukter til varmepumpe. Men ingenting har hjulpet.

Fjerner lukter med ozon

Geir fikk tips om det svenske produktet Ozoneair. Maskinen er helautomatisk. Du må bare starte den så omdanner den luften (O2) til gassen ozon (O3) som sprer seg i lokalet.

– Ozon er et effektivt oksidantmiddel som angriper og nøytraliserer luktkildens molekyler. Ozonet trenger seg igjennom overflater og materialer som saneres av dårlig lukt, forklarer Johan Lundberg, grunnlegger av Ozoneair, et teknologiselskap i Luleå, Sverige.

Dårlige lukter som muggsporer, bakterier, allergener og andre skadlige mikroorganismer forsvinner med en gang. Etter saneringen brytes ozonmolekylene ned til vanlig oksygen.

«Lukten var borte»

Geir Sætevik forteller:

– Jeg plaserte Ozoneair midt i kjelleren, koblet den til et stikkontakt og trykket på start. Deretter fikk maskinen arbeide i fire timer.

Etter behandlingen var Geir og kona både forventningsfulle og skeptiske: kunne det virkelig være så enkelt?

– Vi åpnet døren til kjelleren og kjente – ingenting. Lukten var borte, det duftet friskt og rent.

Enkel å bruke

Geir sanerte kjelleren tre ganger til med Ozoneair og ventet mange dager mellom behandlingene.

– Lukten har ikke kommet tilbake. Det er en fantastisk maskin, jeg kan varmt anbefale den til alle som vil bli kvitt dårlige lukter. Maskinen er behendig og lett å håndtere, og den veier bare noen kilo. Du kan dessuten bruke til ca 1000 behandlinger.

Maskinen er veldig enkel å bruke, bekrefter Geir:

– Du stiller inn rommets størrelse i kvadratmeter og starter den ved å trykke på en knapp. Mens maskinen arbeider skal du ikke oppholde deg i rommet da det ikke er sunt å puste inn ozon.

Geir har dessuten sanert et anneks som luktet muggent. Nå lukter det friskt takket være Ozoneair.

Ozonrengjøring – en påvist metode

Å sanere med ozon er en etablert metode. Ozon brukes blant annet til desinfeksjon av klesvask i helsevesenet. I mange deler av verden blir drikkevannet renset med ozon. Saneringsbedrifter bruker ozon for å fjerne vanskelige lukter som mugglukt, lukt fra tobakk og brannlukt.

– Med Ozoneair kan du som privatperson sanere med ozon hjemme på en trygg og enkel måte, og du trenger ingen forkunnskaper, forteller Johan Lundberg, VD for Ozoneair.

Hvilke lukter kan Ozoneair fjerne?

– Så å si alle – som mugglukt, dårlig lukt, røyklukt, lukt fra tobakk, dyrlukt, urinlukt og kjemisk lukt.

Ozoneair ble lansert 2018 og har allerede solgt over 37 000 eksemplar i hele Norden.

Råd: Undersøk om kjelleren er muggskadet

Ozonet nøytraliserer muggsporene i luften og overflatene til ulike materialer.

– Vårt råd til familier som mistenker mugg, er å først undersøke om lokalet er muggskadet. Da kan du reparere årsaken, f.eks med en avfukter. Selv om du fikser selve problemet kan mugglukten henge igjen – en lukt Ozoneair fjerner effektivt, sier Johan Lundberg.

Her kan du bruke Ozoneair:

  • Kjelleren – ventilasjonen er ofte dårlig og det er stor risiko for mugg og fukt.
  • Krypkjeller – her er det vanskelig å bli kvitt lukt som kan spre seg og sette seg i vegger og møbler.
  • I hjemmet ditt – lukt henger ofte igjen i møbler og tekstiler.
  • Loft og bod – her er det ofte innestengt som resultat av dårlig ventilasjon og fukt.
  • Baderom, vaskerom – avløp, fukt og dårlig ventilasjon kan gi dårlige lukt.
  • Hytta, campingvognen, bobil, båten – står ofte tomme i lange perioder og på våren lukter det innestengt.

Dette er Ozoneair

  • Ozoneair er et svensk teknologiselskap med hovedkontoret i Luleå, Sverige.
  • Selskapet produserer brukervennlige produkter med høy kvalitet.
  • Ozoneair er helautomatisk og starter enkelt ved å trykke på en knapp.
  • Produktet regner selv ut den optimale rengjøringstiden og anpasser effekten for best mulig resultat.