ANNONSØRINNHOLD

Puss opp med takvinduer!

Mange erfarer at etter hvert som tiden går og familien vokser, så oppstår behovet for modernisering og oppdatering av huset.

Når det er behov for mer plass i hjemmet er det ofte på toppen plassen er dårligst utnyttet, og her er det gjerne få vinduer og dårlig lys.  I typiske ’70, ’80 og ’90 -talls hus er det gjerne mye treverk, og ved å male det hvitt, sand eller perlegrått får du et helt nytt loft.  Lyse farger er godt for humøret og gir flott romfølelse.  Med litt oppdatering av inventaret i tillegg er det kanskje bare litt maling som skulle til for å få et «nytt» loftsrom.

Hvis du virkelig vil ha mer plass, vil vi anbefale det å sette inn flere takvinduer.  Ved å kombinere flere i bredden får du et helt felt med større takhøyde, og med VELUX takvinduer får du takhøyde til å møblere der det før ikke var mulig. Er det for eksempel for lavt til å ha badekar eller vask, er et eller flere VELUX takvinduer den ideelle løsningen. Takvinduer er billigere og gir mye mer dagslys enn f.eks en ark, det gir også mange flere muligheter til utnyttelse av rommet.

Fordi takvinduene monteres mot yttertaket vil det øke takhøyden under vinduene med 30 – 50cm i hele vindusfeltet. En hyggelig bonus er utsikt og masse dagslys.  Det anbefales å ta kontakt med en arkitekt eller en dyktig håndverker, som kan være behjelpelig med å plassere vinduene riktig i rommet. Høyt plasserte takvinduer gir rikelig med dagslys, men hvis ønsket er utsikt, så må de jo ikke monteres for høyt i taket.  Kanskje det er behov for både og? 

Hvis du vil ha det aller beste skal du velge VELUX INTEGRA elektriske eller solcellebetjente takvinduer med regnsensor og veggbryter. VELUX INTEGRA takvinduer er kompatible med VELUX ACTIVE inneklimakontroll.

God nattesøvn er viktig

Mange synes det er vanskelig å få sove når dagslyset strømmer inn i rommet. Derfor er gode mørkleggingsgardiner viktig for en god nattesøvn. Til VELUX takvinduer finnes mange spesialtilpassede løsninger.  Til barnerommet kan du montere ensfarget solskjerming som matcher fargene i rommet, eller en lystett blendingsgardin med et koselig disneymotiv. Uansett smak finnes det alltid en farge eller et design som passer hos deg.

Velg solskjerming etter behov

Blendingsgardiner og mørkleggende energigardiner brukes der det er behov for 100 prosent mørklegging, Plisségardiner gir et bløtt, dempet dagslys. Rullegardiner beskytter mot skarpt lys og persienner benyttes til lysregulering og der det er behov for å hindre innsyn. 

Når det blir for varmt anbefales utvendig screen som demper varmen fra sola med inntil 76%.