Kjeller

Slik sikrer du deg mot vannskader i kjelleren

Slik sikrer du deg mot vannskader i kjelleren

Hver sjette boligeier har hatt trøbbel med vann rundt boligen, viser nye tall fra If Skadeforsikring. Dette bør du gjøre for å sikre deg mot vannskader i kjelleren.

Slik støper du kjellergulv

Slik støper du kjellergulv

Kjellergulv skal normalt støtte kjellerveggen nede mot jordtrykket. Gulvet må derfor være støpt før det fylles til mot kjellerveggene. Hvis du er usikker på hvordan dette gjøres får du innsikt i metodene her.

Radon – sjekk radonnivået der du bor

Radon – sjekk radonnivået der du bor

Radon er en usynlig og luktfri edelgass med liten evne til å binde seg til faste stoffer. Radon kan derfor lett frigjøres til luft.

Slik slipper du radon

Slik slipper du radon

Er du engstelig for hva huset ditt kan stelle i stand? Her guider vi deg gjennom alle skremmende ting som kan skje. Denne gangen: Det usynlige radonet.

Radon – gass som dreper

Radon – gass som dreper

Den lukter ikke og synes ikke. Den er dødelig og finnes i hver 10. norske bolig. Vi snakker om den radioaktive edelgassen radon, som etter røyking er den hyppigste årsaken til lungekreft. Har du sjekket boligen din for denne skumle inntrengeren?

Fakta om radon

Fakta om radon

Radioaktive stoffer med naturlig opprinnelse finnes overalt. Ett av disse er uran, som vi finner i jordskorpen og i jordsmonnet. Når uran brytes ned, dannes det en kjede av radioaktive stoffer. I denne kjeden finner vi radon, som er et datterprodukt av radium.

Pass opp for sopp

Pass opp for sopp

Gammeldagse kalde kjellere er ofte lite problematiske så lenge de bare brukes til lagring av sykler eller poteter. Problemene kommer når du bruker kjelleren som oppholdsrom. En rekordvåt høst har ført til en eksplosjon av hussopp, men med enkle tiltak kan boligeiere unngå de største skadene.