Ny dør med litt maling

Huset var nymalt, og døren sto ikke lenger i stil til fasaden. Døren er nå malt skinnende sort og blank, og er blitt et friskt innslag i fasaden.

<!– –>

En kledelig bonderød dør var plutselig blitt en kjedelig solbleket burgunderrød dør etter at huset hadde fått ny farge.

Rekkehuset var nymalt i en lys gråfarge med hvite kanter og vinduskarmer. Døren som tidligere hadde passet til huset, var plutselig helt malplassert.

Etter et par ettermiddagers innsats er døren blitt forvandlet til en sort helblank, skinnende «ny» dør. En boks med maling og noen timers innsats var alt som skulle til for å gi fronten det rette uttrykket igjen.

Halvblank
Ny dør koster mye, men hvis inngangsdøren er i bra stand er det mange muligheter med litt maling. Vanlig husmaling gir døren samme finish som veggene, eller man kan være litt dristig og male døren skinnende helblank.

I dette tilfellet ble det valgt en mellomløsning, halvblank Mestermaling fra Steen-Hansen. Den er litt blankere enn vanlig husmaling, men ikke helblank.Vil man ha en virkelig blank dør, kan man velge båtmaling. Malingen er lett å legge, men man må være nøye med underlaget. Enhver ujevnhet vil synes på en helblank dør.

 

Maling til dør:
  • Mestermaling, halvblank oljebasert husmaling,
  • Steen-Hansen Maling, www.steen-hansen.no , tlf. 55 11 62 60
  • Båtmaling, Shipolin, Jotun, www.jotun.no, tlf. 33 45 70 00
  • Vanlig husmaling, dekkbeis eller vindusmaling kan også benyttes.