Maling av brannmurpipe med rød murstein

Hvordan bør du vaske brannmurpipen før du skal male den, og hva slags maling bør brukes?

Dette lurte en av viivillas sine lesere på. Vedkommende hadde en brannmurpipe som skulle males, og hadde en del undringer rundt forberedelsene av maleprosessen, hvordan pipen kunne vaskes slik at ikke sot trenger gjennom malingen, og hvilken maling som burde brukes slik at den ikke bobler seg når vinterkulda setter inn. Les de gode tipsene her:

Støvsug, skrubb, grunn og mal med akrylmaling

En annen leser anbefalte nemlig dette: Før man setter i gang med malingen, bør muren støvsuges. Deretter påføres en tynn primer (hvis den er veldig porøs). Dette er fordi det ofte er håpløst å få vasket på en slik mur, og det holder normalt med å få vekk alt løst støv.

Ikke bruk salmiakk om du må skure litt med børsten. Denne kan reagere med malingen og brukes kun der du har mulighet til å få fjernet rester av den med vann etter vask. Må du skure vekk noe så bruk heller en malingsvask som ikke krever at du etterskyller med vann. 

Du bør grunne med en sperregrunning for å unngå at du får gjennomslag i malingsfilmen fra underlaget. Mal så 2 strøk med akrylmaling i ønsket farge på toppen. Velg minst 10 i glans slik at du kan få tørket muren av med en fille ved behov (matt maling får du ikke vasket på). Malingen legger du på med en langhåret rulle og en billig beisekost. Kosten kan kastes når du er ferdig for den vil bli spist opp av det grove underlaget. Angående maling så er det akrylmalinger som best tåler varme fra ovn uten å sprekke opp.